21 Ekim 2016 Cuma

AliExpress Alışverişim IV


İşte blog konularında o zaman geldi: Son zamanlarda AliExpress'ten aldıklarım.

Aslında yazın pek alışveriş yapmadım. Hatta uzunca bir süre gelmesini beklediğim hiçbir siparişim kalmamıştı :). Yaz defterlerimi süslemek için gerekli birkaç parçayı almıştım, aşağıda onlardan bahsedeceğim.

Ürünlerin aldığım satıcılardaki linklerini başlıklara ekledim. Eğer satışı bitmişse aşağıda güvendiğim satıcılardan faklı linkler de var, onlara da bakabilirsiniz :).

Mühürler


“Clear Stamp” olarak geçen şeffaf mühürlere alışınca diğer tahta olanları pek kullanmıyorum artık. Şeffaf olan silikon mühürler hem şekil olarak daha çeşitli hem de kullanımı daha rahat. Fiyatları biraz daha pahalı ama bu farkı hak ediyor bence. Kalıbın üzerine istediğim biçim ve sıralamada dizip bir kerede basabildiğim için diğer mühürlerde başıma gelen yamuk yumukluk söz konusu değil.
Bu sıralar da yaz defterlerime uygun temada birkaç mühür aldım.

Enjoy The Journey – 2.84 USD - Ürün Linki 


Bu setteki her mühürü sık sık kullanıyorum. Enjoy The Journey yazısı, dünya, zarf, PostCards yazısı ise favorilerim. Haritalardaki “buradasınız” işareti olan o damlaya benzeyen şekil de en sık kullandıklarımdan. Ben 4.99 dolara aldım, 5 dolar aslında AliExpress’te bir ürüne vereceğimden oldukça fazla bir tutar , ama bu mühürü bu fiyattan aldığıma hiç pişman olmadım.


Benim aldığım link artık geçerli değilmiş, ama aynı satıcı daha ucuza satıyor. Şu linkten de alabilirsiniz.

Harf seti – 2.77 USD - Ürün Linki


Bu setin özelliği bir harften birkaç tane olması. Mühürü düz bir sırada basma özürlü olduğum için eğer yazacağım şeyde tekrarlayan harfler varsa, bastığım kelime çok biçimsiz oluyordu.

Mesela “mühür” yazacağım, iki tane “ü” harfim olmadığı için önce “müh” birleştirip yazıp sonra “ür” basıyordum. İki heceyi de denk getiremiyordum ve çıkan sonuçtan da hoşlanmıyordum :).

Tek harfli bir setten iki ya da üç tane alarak da bu sorunu çözebilirsiniz. Hatta ben de aslında bendeki harf setinin aynısını ararken rastladım bu sete ve daha kullanışlı geldiği için aldım. Her harften üçer tane var yani tekrarlayan harfleri de tek seferde dizip düzgünce basabiliyorum artık :)

Be Happy Be Bright Be You – 1.99 USD - Ürün Linki


Hem fiyatı uygun, hem de yazıları ve desenleri çok güzel. Özellikle kart, mektup, zarf ve hediye paketi süslemek için ideal.

Lazy Days of Summer – 1.62 USD - Ürün Linki


Yaz günlüklerimde şemsiye, şezlong ve deniz topunu sıkça kullandım :). Önümüzdeki yıl hazırlıksız yakalanmamak için alabilirsiniz.

Yemek – 1.89 USD - Ürün linki



Bu seti detoks diyeti yaptığım dönemde almıştım :). Tabak, mocha pot, cupcake ve Breakfast ve Dinner yazılarını defterlerimde sıkça kullanıyorum. Bardaklar da ne kadar su içtiğinizi takip etmek için çok kullanışlı, basıp içtikçe bardakları boyayacaksınız.


Stickerlar


Defter süslemek için yeteri kadar stickerım var. Kullanmayı çok sevdiğim, bittikçe aynılarını alacağım birkaç çeşidi de belirledim. Uzun süredir pek sticker almadım, gelecek olan yeni siparişlerim de kart ya da mektup süslemek için beğendiklerimden.

Travel Stamp Sticker – 2.70 USD - Ürün linki

Bu da süsleme için olanlardan mesela. Parlak değil ama kalitesi çok iyi, kağıdı da kalın. Güzel desenleri var, kart ve mektup süslemek için kullanıyorum, seyahat defterlerime yapıştırdığımda da çok güzel duruyor.



Benim aldığım satıcı ürünü kaldırmış. Ancak sık sık alışveriş yaptığım Global Trade Retail Store'da aynı set var, hem de daha ucuz :), 1,16 dolar. Şuradan bakabilirsiniz.

Love Stickers – 1.36 USD - Ürün Linki


İlk sayfadaki kız ile çocuğu çok beğendiğim için aldım bu seti ama hala kullanamadım. Beğendiğim stickerlar çok büyük nereye yapıştıracağımı bilemedim :). Duygusal bir anıma denk geldi de aldım sanırım :).



Sticker Seti – 1.55 USD - Ürün linki


Çok tatlı detaylar var bu sette, çok sevdim. Bu satıcıdan aşağıda bahsedeceğim kalemkutusunu almıştım, hazır sipariş veriyorken yukarıdaki öpüşen çocukları ve bu seti de alayım dedim :).


Molang Seti – 1.20 USD - Ürün linki


Ve yine Molang. Molang’ın farklı setlerini çok seviyorum, bittikçe de yenisini alıyorum. Bunların da kalitesi iyiydi, kesimleri düzgün, stickerlar yarım yamalak kalmıyor ki AliExpress’ten aldığım stickerlarda aradığım en önemli özelliklerden biri bu :).

Molang setleri günlüklerimi doldururken kullanmayı çok seviyorum. Her duruma uyan stickerlar var, ve çok komikler :).

Mesela fotoğraf çeken ağbim:


Ya da poz veren biz :):


Emoji Sticker – 10 sayfa 1.16 USD - Ürün linki

Bazen emoji bile çizemeyen yeteneksizliğime çok içleniyorum. Bu seti de onun için aldım . Çizemiyorsan yapıştır!
Kesimi, kalitesi güzel. Tek sayfa ya da 5 sayfa olarak da alabiliyorsunuz.

Bantlar


Aylık bir AliExpress alışveriş tutar limitim var, bantları da bunu aşmadan alıyorum. Yoksa insan gerçekten çok kolay yoldan çıkabilir, o kadar çok çeşit var ki. Ben de ya desenlerini çok çok beğendiğim bantları alıyorum (çok beğendiğim değil), ya da işime yarayacak desenleri tercih ediyorum. İşime yarayacak desenler de; gördüğümde “Aa bunu şurada kullanırım” dediklerim, mesela günlüğüm için kitaplı bant, seyahat defterim için binalı olan gibi.

Yine de sanki insanın asla yeteri kadar bantı olmuyor.


Çilekli Bant – 1.62 USD - Ürün linki

Bantlarda gerçeğe yakın çizimleri daha çok sevdiğimi fark ettim. Bu da yaz için gerekli bir banttı :).

Flamingolu Kalın Bant – 1.96 USD - Ürün linki

Bendeki flamingo sevdası geçmedi. Bunun desenini çok beğenmiştim, çok da kaliteli çıktı.


Çiçekli Kalın Bant – 2.46 USD - Ürün linki

Normalde aldığım bantlara nazaran pahalıydı ama desenini çok beğendim. İlkbahar için almıştım bunu zaten, baharda defterlerimin canlanmasını çok seviyorum.

Metropol Desenli Bant – 1.79 USD - Ürün linki

Bant 2 cm genişliğinde. Kalın bantlardan daha ince normal bantlardan daha kalın yani :). Seyahat defterim için uygun olur diye aldım.

Konserve&Şişe Desenli Bant – 1.62 USD - Ürün linki

Deseni çok hoşuma gitti ama almam biraz gereksiz oldu.

Kitaplı Bant  - 1.05 USD - Ürün linki

Hazır bantı varken yan yana kitaplar çizmeye çalışmak gereksiz geldi, zaten beceremiyorum, kitap çizeceğim diye başlıyorum yan yana çubuklardan ibaret oluyor. Bu bantı görünce gözlerim parladı tabi ki :).



İnce Bant (Kalpli ve Makaslı) – 0.77 USD - Ürün linki

İnce bantlar sınır oluşturmak için çok gerekiyor. Bir sayfayı iki parçaya bölmek için kalpler ve makastan daha kullanışlı bir desen yoktur sanırım.

Cetveller


Dümdüz yazmayı bırakıp bullet journal tarzı notlar almaya, günlükler süslemeye başladığımdan beri cetvelleri de çok kullanıyorum. Kalemkutuma da mutlaka küçük bir cetvel koyar oldum. ibeking’ten aldığım o meşhur pembe cetvelim vardı sadece ben de beğendiğim bir iki tanesini daha aldım.

Pandalı yumuşak cetvel – 0.44 USD - Ürün linki

Bu cetvel tam kalemkutuluk. Yumuşak, bükülebiliyor. Ama bükmek derken o mıknatıslı tamamen katlanan cetvellerden sanmayın. Plastik bu. Gayet sevimli ve kullanışlı.
Farklı tipleri de var.



Şablonlu cetvel – 1.05 USD - Ürün linki

Tahta ve normal kalınlıkta bu cetvel öyle ince değil. Şablon kısımları oldukça kullanışlı, ben ajandamda madde işaretleri için kullanıyorum. Kare çizemeyecek kadar da beceriksiz değilim tabi ki ama düzgün kareleri daha hoş bulacak kadar takıntılıyım :).

Aldığım satıcı ürünü rastgele gönderiyor, aslına random yazısını gördüğümde genelde uzak duruyorum ama bu cetvel de dört çeşidi de sevmiştim. Bana kivilisini gönderdiler.

Ataçlar


Geniş olan ataçlardan daha önce almıştım ve çok memnun kalmıştım, birkaç tane daha aldım. Aldığım boylar Small ve Medium.
Linki

Uzun olanlar da üsttekilere benziyor, aynı şekilde memnun kaldım. Yine Small ve Medium aldım.
Linki

Pasaportluk – 2.28 USD - Ürün linki

Bunun fotoğrafını çekmeyi unutmuşum :). Pembe, sert plastik. Gayet kullanışlı ve güzel.

Rulo Kalemlik – 36’lık 7.89 USD - Ürün linki

Staedtler kalem setimi kutusunda taşımaktan sıkılmıştım ve setteki tüm kalemleri koyacak bir kalemlik arıyordum.
358

Mağazalarda hem deseni güzel hem de kullanışlı bir kalemkutusu bulamamıştım, AliExpress’te de güzel desen yoktu. Sonradan bu deseni buldum, içime de sindi.
735

Kumaşı kanvas, kaliteli. Ortadaki tekli lastikler 36 tane, yanlardaki genişler ekstra oluyor.

563
Ama büyük bir sıkıntısı var lastikleti çok dip dibe yapmışlar, yan yana tüm kalemleri dizemiyorsunuz çok sıkışıyor. Aralarda benim yaptığım gibi boşluk bırakmak gerekli, o zaman da yine sıkışıklıktan rulo olmuyor. Böyle katlamak gerekiyor.

976

Pratikteki yetersizliğine rağmen Staedtler setimi toparladığı için kendisinden çok memnunum :). 48 ve 72 kalemlik seçenekleri de var, ancak içi nasıl doldurulabilir nasıl katlanır bilemiyorum :).


Uzun süredir China Post gelmeyince ofiste günler çok renksiz geçmeye başladı :). Toplu bir sipariş verdim, biraz da Christmas/Yılbaşı aksesuarlarına yer ayırdım. Ancak gelir :).
Yılbaşı ile ilgili seçtiklerimi ürünler gelmeden önce eklemeyi düşünüyorum. Beğendikleriniz olup da alırsanız Aralık bitmeden elinize ulaşmış olur en azından :).



Bu yazı bağlantılı içerik içerir. Posttaki linkler üzerinden alışveriş yaparak bloguma katkıda bulunabilirsiniz. 
Tüm fotoğraflar bana aittir. İzinsiz kullanmayın lütfen.

5 yorum:

  1. Bantlara bayıldım, sticker ların bazılarından benden de olduğunu hatırladım ama nereye koymuştum ben onları🤔 Of acil düzeltmeliyim su çekmeceleri artık 🖖🏻 linkler o kadar faydalı ki cok tesekkurler bu harika paylaşımlar icin 😘💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim :) evet stickerları düzende tutmak çok zor oluyor :/

      Sil
  2. Ben de aliexpress den alisveris yapiyorum zaman zaman ama boyle tavsiye edilen siteler daha iyi oluyor. tesekurler paylasim icin :))

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil