14 Aralık 2015 Pazartesi

Zebra Prefill Kalemler - Tabii ki Snoopy'li olanlar :)


Yine Snoopy serisi sayesinde Zebra’nın farklı bir kalem çeşidi ile daha tanıştım: Zebra Prefill.
Adından da tahmin edebileceğiniz gibi mürekkepli mekanizmasını ayrı olarak satın alıp değiştirebileceğiniz kalemler bunlar. İçine tek refill takabileceğiniz gibi dört ya da beş refill sığabilecek kalem gövdeleri de var.


Ben bu serinin kırmızı ve siyah rengini aldım, şimdi keşke diğer renklerini de alsaydım diyorum :). Bu kalemler Zebra Prefill 0.5 olarak geçiyor, içine 0.5 uçlu kartuş takabiliyorsunuz.


Kurşun kalem de kullanmayı çok seven biri olarak bu kalemlerin inceliği çok hoşuma gitti. Yuvarlak kurşun kalem kadar ince. Yazımı ise 0.5 uçlu Zebra Sarasa’lar ile aynı.


Bunlar ise yine Snoopy serisinden içine dört kartuş alan gövdeler. Aşağıdaki resimdekiler ise beş kartuş alıyor. Mürekkeplerin hepsini farklı seçerek tek gövdede dört ya da beş farklı renkli yazan bir Zebra kaleme sahip olabilirsiniz, hem de bu renklere kendiniz karar vermiş olacaksınız.

735


Ve son olarak gelelim beni asıl cezbeden detaya. Rakuten’de gezinirken anahtarlığa benzeyen bu tatlı figürlere rastladım. Bunları da ayrıca alıp kalemlerin üst kısmına takabiliyorsunuz.

358

Aşağıdaki fotoğrafta görünüyor kalemin tepesinde mavi kısmın üzerinde beyaz bir parça var. O parça çıkıyor ve bu yukarıdaki başlıkları takıyorsunuz.


976


Küçükken kullandığımız dört beş renkli roller kalemlerin ve tepesinden bir şeyler sallanan yumurta kalemlerin birleşimi gibi değil mi? :)


2 yorum:

  1. Merhaba, kalemleri nereden aldığınız öğrenebilir miyim? Bildiğim kadarıyla D&R'larda sadece klasik, desensiz olanları var. :)

    Yanıtınız için şimdiden teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      evet Türkiye'de sadece düz kalemler satılıyor. Ben rakuten.com'dan aldım. Blogta oradan yaptığım alışverişle ilgili bir yazı da var. Ben çok memnun kaldım.
      Instagramda da satış yapan hesaplar var ancak rakutenden daha uygun fiyatlısına rastlamadım hiç. Hatta rakuten'den sipariş verip satanlar bile var. :)

      Sil