12 Ağustos 2015 Çarşamba

Lego Shop açıldı! Tabi Legoland Discovery Centre İstanbul da :)



Legoland Discvoery Centre İstanbul geçen haftalarda 3-10 yaş arasındaki çocuklar ve aileleri için açıldı, benim için ise yanındaki Lego Shop açıldı :). Legoland’e yanlarında çocuk olmadan yetişkinler alınmıyor, ancak Eylül’de ayda bir kez yetişkin geceleri yapacaklarmış. O günlerden birinde gidip gezerim, çok da merak etmiyorum zaten. Kapalı ve küçük bir alanda çok ilgi çekici bir şey olacağını düşünmüyorum, Tatilya’nın kaderine daha kısa sürede mahkûm olacaktır. İçerideki aktiviteleri ve setleri değiştirmeyeceklerdir çünkü, bu yüzden kısa sürede çocuklar bile sıkılacak.

152


Lego Shop’tan ise çok umutluydum, gidince biraz hayal kırıklığına uğradım ama hala açıldığı için mutluyum :). Mağaza Discovery Centre’ın yanında, girişi farklı, alışveriş yapmak için yanınızda çocuk olmasına gerek yok yani.

Minifigür standı


“Kendi minifigürünü oluştur.”  standı beni çok heyecanlandırmıştı. Beş grup farklı parçaların olduğu bir stand, kafalar, gövdeler, bacaklar, saçlar/şapkalar, ve aksesuarlar. Bu beş gruptan birer parça seçip minifigür oluşturuyorsunuz. Bir figür 10tl, üç tane alırsanız 25tl, üçlü plastik ambalajlar var onunla birlikte üç tane alırsanız 30tl. Tek figürlük minik poşetler var onların içine koyuyorsunuz, ben üzerinde Lego yazan sarı minicik poşetleri görünce bile mutlu oldum :). Ama stand çok başarılı değildi. Parça çeşitliliği çok azdı. 4-5 tip minifigürün tüm parçaları vardı, ve bu parçalar da birbiri ile karıştırmaya pek müsait değildi.



Mesela çiçekli tişört giymiş gövdeyi beğendim ama altına uygun tek bacak vardı, o da hoşuma gitmedi. Ben de normal bir minifigür yapmaktansa beğendiğim ya da ihtiyacım olan parçaları almak için bir tane tamamladım. Beğendiğim çiçekli gövdeyi, çocuk figürlerim çok az olduğu için kısa bacakları, çok beğendiğim halde bendeki kovboy şapkalı olduğu için sık kullanamadığım örgülü sarı saçları ve kediyi birleştirip aldım. Bir arada çok hoş görünmüyor ama dediğim gibi tek tek kullanmak için tercih ettim hepsini :).

Parça Lego Kavanozları


Parça Lego alma standı da benzer biçimde çok güzel bir fikir ama çeşit çok az olduğu için çok işlevsel değil. Duvarda kapların içinde farklı parçalar var, çook şekerci gibi, bir poşet alıyorsunuz, içini dolduruyorsunuz. 100 gramı 25tl. Kötü tarafı ise hem parça çeşidi az hem de 100 gramdan az parça alamıyorsunuz. Ağaç yaprakları vardı mesela ama ağaç gövdesi için kullanılabilecek parçaların renkleri uygun değildi, kahverengi ya da aynı ton yeşil yoktu. Ağaçtan vazgeçip çiçek ve saplarını görünce heyecanlandım, Ebay’den çiçek alacaktım çünkü. Sadece beyaz vardı ama “Daha iyi istediğim renge boyarım.” diye düşündüm. 15-20 tane seçtim, ancak sadece 20 gram tuttuğu için alamadım. 100 grama tamamlamak da saçma geldi, 25tl verip 100 tane çiçeği ne yapacağım.

çiçek sapları

Lego Ağacı


Mağazada satılan setler ise diğer stantlara göre daha iyi. Adore oyuncak, D&R, Toyzz Shop veya internette Lego satan diğer mağazalarda hemen tükenen ya da almak için gittiğinizde birinde olup birinde olmayan setlerin hepsi burada var. Mesela bir türlü bulamadığım Creator serisi 10245 vardı, Santa’s Workshop. İki kutu duruyordu rafta, önümüzdeki ay alacağım. Christmas yaklaşında Noel Baba konsepti ebay’de oldukça pahalılaşıyor, önceden önlemimi alayım :).


875


Bir de internetten açıp açıp resimlerine baktığım 76023 Batman The Tumbler’ın canlı canlı kutusunu gördüm daha ne olsun :). Sadece ikisi değil, Creator, City, Star Wars, Friends, Duplo, Super Heroes koleksiyonlarına ait setlerin çoğu vardı. Fiyatlar da aynı, Türkiye satış fiyatları ile farkı yok.


Lego Shop sayesinde setlere daha kolay ulaşabilecek olmak güzel. Şimdiye kadar aldığım çoğu sette aynı durumu yaşadım, mağazaların çoğunda olmuyor, internette de stokta olmuyor. İlk çıktığında almak gerekli ya da şansa rastladığınız yerde almalısınız gibi bir durum vardı. Lego Shop bizi bundan kurtaracak gibi görünüyor. Ancak yine de eksiklikleri var. Polybag olarak adlandırılan, poşetlerde satılan minik setler yine yok mesela. Mağaza sadece Türkiye’ye şimdiye kadar getirilen setlerle sınırlı kalmış. Aradığımız şeyi bir mağazada bulabilecek olmaktan başka sunduğu bir yenilik yok şimdilik.

Amasız olarak en çok sevdiğim stantlar ise anahtarlık stantları oldu. Adore Oyuncak’ın internet sitesinde tükenmiş olarak görünen tüm anahtarlıklar – hatta daha fazlası – vardı. Tüm süper kahramanlar - Star Wars serisi, Batman, Cat Woman, Spiderman, Superman, Supergirl – ve birçok minifigürün anahtarlığı - Gingerbread Man, Fairy Princess vs. – hepsi iki uzun döner standa dizilmişti. Fiyatlar ise yine aynı 15tl. Ben Darth Vader anahtarlığı aldım :).

Mağazada Lego’nun kırtasiye ürünleri de gözüme çarptı. Defter, kalemlik, silgi vardı, internette görmüştüm ama Türkiye’deki mağazalarda hiç rastlamamıştım. Biraz pahalı olsalar da Türkiye’ye gelmiş olması güzel, en azından internette görüp içimiz gitmeyecek.

Eksikleri olsa da böyle bir mağazanın açılmış olmasına çok sevindim. Umarım bu durum açılışa özel kalmaz, stoklar ilerleyen günlerde de güncel kalır, set ve minifigür çeşitleri de artar. Legoland Discovery Centre’ın kapansa da mağaza uzun yıllar açık kalsın lütfen, hatta şubeleri açılsın :).

4 yorum:

  1. Merhaba, öncelikle bir lego koleksiyoncusu olarak yazınızı keyifle okudum ve blogunuzu neden daha önce keşfetmediğimi anlamış değilim. Yakın zamanda ben de discovery center mağazasına son yıllardaki en sevdiğim setler olan Mixels ve Creator setlerinden alışveriş yapmak için gitmeyi planlıyorum. Lego koleksiyonunuz ve bu gibi tecrübeleriniz hakkında başka yazılarınızı da okumak isterim. İyi günler ve iyi bloglar :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. :).
      Genelde minifigures serileri ile ilgili yazılar yazıyorum, Lego setleri ile ne kadar ilgilensem de yazmaya pek fırsat bulamıyorum.

      Teşekkürler tekrar, iyi günler :)

      Sil
  2. Çok güzel bi yazı eline sağlık peki o 100 gramı 25 tl olan fotoraftaki otlar varya kaçtane oluyo içinde 100 gram alsak

    YanıtlaSil