24 Ağustos 2015 Pazartesi

Kendi isteğimle aldığım ilk dolma kalemim: Lamy Safari Neon Lime


Kalemleri çok seviyor olmama rağmen sahip olduğum bunca kalemin içinde neden hiç dolma kalem yoktu gerçekten hiç bilmiyorum. Aklıma en çok yatan sebep ilk-orta okul yıllarımdaki Güzel Yazı Dersi. Yazım oldukça kötü olmasına rağmen yazmayı severim, güzel yazı dersinde uğraşmayı da seviyordum ama çıkan sonuçtan hiçbir zaman memnun olmadım. Bir de o yıllarda kalemi oldukça bastırarak kullanıyordum ve kırtasiyeden aldığımız dolma kalemlerin ucu bir iki hafta sonra ortadan ayrılıyordu. Hem kötü olan yazımın dolma kalem ile daha da kötü olması hem de yardığım uçlar bende dolmakalemin bana uygun olmadığı düşüncesi yarattı.



Bu düşüncemde ısrar etmeyip dolma kalemlere bir şans vermem ise Lamy sayesinde oldu. Lamy’nin kurşun ve tükenmez kalemlerini severek kullanıyordum zaten. Bir süredir de dolma kalemleri de ilgimi çekmeye başlamıştı. Bu yılın özel rengi neon limon yeşili hoşuma gitti, biraz da biter korkusuyla D&R’dan sipariş verdim.



Şimdi gelelim benim gibi acemiler için ilk dolma kalem deneyimine. Set olarak almadıysanız kalem normal Lamy kutusunda geliyor. Dolma kalem diye özel bir şey beklemeyin :).  Kapağını açtığınızda kartondan bir halka göreceksiniz, sanırım kartuşun boşuna mürekkep akıtmaması için bir koruma bu. Üst kısmını çevirip çıkarın, halkadan kurtarıp tekrar takın. Benim gibi hemen yazmaya çalışıp, mürekkep gelmediğini görünce heyecanla Google’a sarılmayın. Mürekkebin gelmesi biraz sürüyor, ben ilk denediğimde kesik kesik yazıyordu, masanın üzerinde bıraktım, 6-7 dakika sonra gayet güzel yazmaya başlamıştı.


358


Yazmaya başladık ve bu güne kadar neden dolma kalem almadığım için kendime kızdım. Dolma kalem ile yazması çok keyifli, kağıdın üzerinde kayıyor, mürekkebin bıraktığı izlerle kendini normal kalemden hemen ayırıyor. D&R’dakiler genelde M uç ile satılıyor, ben bu uç ile oldukça rahat ettim. Bir tane kartuşu ile birlikte geliyor.  Yedek kartuş alarak devam edebilir ya da mürekkep ile kullanmak için dönüştürücü satın alabilirsiniz. Mürekkep kısmı ise bambaşka bir dünya, mürekkep çeşitleri, temizlemesi vs. Ben henüz bu konuda çok cahilim ama dolma kalem kullanımı ile çok güzel bloglar ve youtube videoları var, bunlardan faydalanabilirsiniz, ben de öyle yapacağım. Ben şimdilik detayları ile çok ilgilenmeden yeni kalemimin keyfini çıkarıyorum :).

735



2 yorum:

  1. Bende bir Lamy Safari istiyorum. Bu konuda çok acemi olduğum için acemiliğimi atmak adına bir dolma kalem aldım ve bayıldım. Dolma kalemsizlik pişmanlıkmış, yeni anladım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum :) Benim de ilk kalemimdi ve gerçekten dolma kalem kullanmayı çok sevdim :).

      Sil