22 Haziran 2016 Çarşamba

Lego Minifigures Disney Serisi Mıncıklama Rehberi

Lego Minifigures Disney Serisi


Bu sıralar Lego Minifigures’ten biraz soğumuş olsam da Disney serisinin gelişi beni kendime getirdi. Son seriyi tamamlamadım, Disney serisinin broşürü de iki aydır masamda duruyor ama elim bir türlü rehberi yazmaya gitmedi. Neyse bugün hallettim, ekliyorum bile. Yine WhiteFang’in incelemesinden yararlanarak hazırladım, figürleri aldıkça fark ettiğim bir şey olursa güncellerim :).

Hadi parmaklarımıza kuvvet!

Bu seride 18 figür var. Ve karakter seçimlerine bakılırsa Disney serisi tek olarak kalmayacak, büyük ihtimalle önümüzdeki yıl ikinci Disney serisi de gelecek.

Bir kutuda 3 tam set figür var. Kutudaki figür sayıları aşağıdaki gibi:
4 Stitch(s)
4 Alien(s)
3 Buzz Lightyear(s)
3 Aladdin(s)
4 Genie(s)
3 Maleficent(s)
3 Alice(s)
3 Cheshire Cat(s)
3 Daisy Duck(s)
3 Donald Duck(s)
3 Minnie Mouse(s)
4 Mickey Mouse(s)
4 Mr. Incredible(s)
4 Syndrome(s)
3 Peter Pan(s)
3 Captain Hook(s)
3 Ursula(s)
3 Ariel(s)


Disney aşkına ilk defa minifigür paketi mıncıklayacak olanlar için önce temel noktalardan bahsedeyim.
Öncelikle elinize aldığınızda poşeti sallayarak tüm parçaların birbirinden ayrılmasını sağlayın. Sonra içindeki kâğıdı ve siyah Lego tabanı parçasını bir kenara ayırın, diğer tüm parçalar bir arada başka bir köşede toplansın. Böylece parçaları hissetmek daha kolay olacak.

Parçaların birbirine geçmiş olması ihtimaline karşı hazırlıklı olun. Elinize aldığınız pakete daha önce bakılmışsa minik bir parça mesela figürün eline takılmış olabilir. Elinize biçimsiz parçalar gelirse şaşırmayın yani, birbirine takılmış olup olmadığını kontrol etmeye çalışın.

Özellikle aradığınız bir figür varsa önce büyük bir parçaya odaklanmak daha kolay oluyor, daha sonra daha küçük ama spesifik parçalarla elinizdekinden emin olabilirsiniz.

Ama büyük ve biçimsiz parçalar konusunda da takıntılı olmayın. Mesela sizin büyük bir parça diye Buzz’ın göğüs kaskı sandığınız parça aslında Alice’in saçları da olabilir (bknz. bir arkadaşım). Paketi elinizden hemen bırakmayın :).

Ben genelde elime aldığım paketin içinde ne olduğunu anlamaya çalışarak ilerliyorum. Bir figüre takıp onu bulmaya odaklanınca insan şaşırabiliyor çünkü. Eğer kolayca içindekini anlayamadıysam da paketi bir kenara ayırıp başka pakete geçiyorum. Çok üstelemeye gerek yok, inat edince daha çok karıştırıyor insan.

İlk alımda hepsini bulmak için üstelemeyin. Birkaç tane ayırıp alın, paketleri açın. Böylece yanılıp yanılmadığınızı ya da nerede hata yaptığınızı görmüş olursunuz.

Eğer paketlerin içinde hangi karakter olduğunu anlayamadıysanız da aynı figürleri almamak için dikkat edin yeterli olacaktır. Mesela elinize uzun bir çubuk denk geldi, ama Captain Hook mu, Maleficent mi yoksa Ursula mı bilemiyorsunuz, başka çubuklu figür almayın :).

Gelelim karakterleri ayırt etmekte işinize yarayabilecek ipuçlarına:

Stitch



Kısa bacağı bulun, bacak parçası hareket etmeyecek bu şekilde daha kolay tanıyabilirsiniz. Ancak kısa bacaklı olan üç karakter var: Stitch, Alien ve Cheshire Cat. Kafasının şeklinden Stitch’i ayırt edebilirsiniz. Yanda uzun kulakları var, hissetmesi kolay gerçekten.


Ya da Alien ve Cheshire Cat’i eleyin. Alien’ın kafasında ortada uzun anteni var, Cheshire Cat’in kuyruğu var. Kuyruğun geçme yeri olan halkalı parça yumuşak olacak. Kuyruk ya da anten yoksa elinizdeki Stitch’tir :).


  • Kısa bacağı bulun.
  • Kafadaki kulakları hissedin.
  • Anten ya da kuyruk yoksa diğer iki figürü elemiş olursunuz, elinizdeki Stitch olacaktır.

Alien


Stitch ile aynı şeyler :).
Kısa bacağı bulun, bacak parçası hareket etmeyecek bu şekilde daha kolay tanıyabilirsiniz. Ancak kısa bacaklı olan üç karakter var: Stitch, Alien ve Cheshire Cat. Kafasındaki antenden Alien’ı ayırt edebilirsiniz.

  • Kısa bacağı bulun.
  • Kafadaki anteni hissedin.


Buzz Lightyear



Buzz emin olması zor figürlerden biri. Çok fazla yan parça var, paket biraz kalabalık olacak, bu bir ipucu olabilir.


Başlığının alt kısmı büyük ve garip bir parça bunu hissetmeniz kolay ama ayırt etmeniz zor olacaktır. Her büyük parçayı Buzz sanmayın, ben baştan öyle yaptım :). Kaskının üst kısmını oluşturan parçayı da ayırt edebilirsiniz, pürüzsüz yuvarlak bir parça.

Emin olmak için iki kanattan birini mutlaka bulun, kanat parçasının ek yeri olan yanındaki minik kısım ayırt etmeniz için yardımcı olacaktır.


  • Başlık parçalarına odaklanın. Büyük ve biçimsiz bir parça olacak.
  • Başlığın yuvarlak ve pürüzsüz üst kısmı ve kanat parçası ile Buzz olduğundan emin olun.

Aladdin


Aladdin derseniz lamba derim :). Eski serilerden almışlığınız varsa lambayı hissetmeniz zor olmayacaktır. (12. serideki Genie’nin elinde vardı mesela)

Ama sadece lamba yeterli değil, çünkü aynı lambadan Cin’de de var.

Lambadan sonra bacakları bulun. Bacaklar normal bacaksa yani oynuyorsa Aladdin’dir, tek parça ise Genie’dir.

Saçın tepesindeki fesi de ayırt edici olabilir. Parmaklarınıza güveniyorsanız fese odaklanın :).
  • Lambayı bulun. Şeklinden tanıyacaksınız.
  • Bacaklara dokunun. Oynayan parça varsa Aladdin’dir. Sabit ve kuyruk gibi geliyorsa Genie’dir.
  • Ya da saç parçasının üzerindeki fesi hissetmeye çalışın.

Genie


Aladdin ile aynı :)

Bacak en ayırt edici parça. Tek parça olacak ve ucu incelerek gelecek.

Bacaktan sonra lambayı da hissedip emin olun.
Eski serilerden almışlığınız varsa lambayı hissetmeniz zor olmayacaktır. (12. serideki Genie’nin de elinde vardı mesela, bacakları da benzerdi.)


  • Bacakları bulun. Sabit ve kuyruk gibi geliyor olmalı.
  • Lambayı bulun. Şeklinden tanıyacaksınız.

Maleficent


Bu serideki bulması en kolay figür. Bacak kısmı tek parça, pürüzsüz ve büyük. Eski serilerdeki büyücülerden alışkın olabilirsiniz.

  • Etek parçasını bulun.


Alice


En ayırt edici parça en küçük olanı, elindeki minik kurabiye. Şişeyi bulmak da işinizi görecektir, ama farklı uzun parçalarla karıştırabilirsiniz, bu yüzden en kolayı yine kurabiyeyi hissetmek. Başka hiç bir figürde minik yuvarlak bir parça yok.

Saçlar ilk etapta size yardımcı olabilir, ama dikkat edin Ariel’in saçları ile karışması çok muhtemel. Bu yüzden emin olmak için şişe ve kurabiyeyi ayırmanız gerekli.


  • Şişe veya saçları yakalamak ayırt etmenize yardımcı olacaktır.
  • Emin olmak için kurabiyeyi, yani minik yuvarlak parçayı bulun.

Cheshire Cat


Kısa bacaklar :). Alien ve Stitch ile benzer.

Kısa bacağı bulun, bacak parçası hareket etmeyecek bu şekilde daha kolay tanıyabilirsiniz. Ancak kısa bacaklı olan üç karakter var: Stitch, Alien ve Cheshire Cat. Kuyruk parçasından Cheshire Cat’ten emin olabilirsiniz. Kuyruğun bacaklara geçmesi için olan ucundaki kısım yumuşak olacak. Ancak sadece yumuşak parça ile ilerlemeyin çünkü Donald ve Daisy’nin de kuyruğu var ama bu kadar uzun değil.

Kafasını hissederek de Cheshire Cat’i ayırabilirsiniz. Stitch gibi kulakları yok, Ailen gibi anteni de. Daha düz bir kafa parçası olacak.


  • Kısa bacağı bulun.
  • Kuyruğu bulun. 

Daisy Duck


Kafa elinize geldiğinde gagasından Daisy ya da Donald’ın elinizde olduğunu anlayabilirsiniz.

Daisy’nin fiyongu var, hissetmeniz kolay olacaktır. Ama Minnie’de de fiyonk var, bu yüzden her fiyonga atlamayın.

Leaflette belli olmuyor ama Donald ve Daisy’nin kuyruğu var. Elinize bir parça daha geldiğinde şaşırmayın :).

  • Gaga sayesinde kafa parçasını, sonra da fiyongu bulun.

Donald Duck


Daisy ile aynı, yine kafa parçasındaki gagadan Donald ya Daisy olduğunuz anlayacağız. Fiyonk yerine Donald’ın şapkası olacak bu sefer.


  • Gaga sayesinde kafa parçasını, sonra da şapkayı hissetmeye çalışın.

Minnie Mouse


Minnie’yi tek parça ile ayırt etmek zor olacaktır. Bu yüzden hem fiyonk hem de eteği bulmaya çalışın. Çünkü fiyonk Daisy’de de, etek de Alice’de de var.

Kafasındaki kulaklardan da Mickey ve Minnie’yi ayırabilirsiniz. Daha sonra emin olmak için yine etek ve fiyonga odaklanın.
  • Fiyonk ve eteği bulun.


Mickey Mouse

Kafayı hissedeceksiniz, zaten başka parça yok :). Kulaklar ve burundan Mickey’i tanıyabilirsiniz. Sonra elinizdekinin Minnie olmadığını anlamak için pakette başka parça olmadığından emin olun.

Kafayı anlayamadıysanız şöyle bir yaklaşımda da bulunabilirsiniz: Bacakları oynuyorsa, paketin içinde küçük ekstra başka parça da yoksa elinizdeki Mickey’dir. Çünkü kısa bacaklı olmayan diğer tüm figürlerin aksesuarı var.


  • Mickey kafasını bulun ve pakette vücuttan başka parça olmadığından emin olun.

Mr. Incredible


Kare parçaya odaklanın. Kare parçaları hissetmek çok kolay oluyor ama dikkat edin Syndrome’un elinde de kare parça var.

Kareyi bulduktan sonra saçlardan ayırt edebilirsiniz. Mr. Incredible’ın saçları daha düz, Syndrome’un yukarı doğru uzuyor. Bir de paketin içinde fark edilir mi bilmiyorum ama Syndrome’un pelerini var, Mr. Incredible’da kareden başka ek parça yok.


  • 1x1 kare parçayı bulun.
  • Saçlardan Mr. Incredible olduğundan emin olun.


Syndrome


Mr. Incredible ile aynı.

Kare parçaya odaklanın. Kare parçaları hissetmek çok kolay oluyor ama dikkat edin Mr. Incredible’ın elinde de kare parça var.

Kareyi bulduktan sonra saçlardan ayırt edebilirsiniz. Mr. Incredible’ın saçları daha düz, Syndrome’un yukarı doğru uzuyor. Bir de paketin içinde fark edilir mi bilmiyorum ama Syndrome’un pelerini var.

  • 1x1 kare parçayı bulun.
  • Saçlardan Syndrome olduğundan emin olun.

Peter Pan


Peter Pan’in başlığı saç ile birlikte tek parça, hissetmesi kolay olacaktır. Üzeri koni gibi gelecek, altında da saçlar ve kulaklar için fazlalık olacak.

Ayrıca iki tane de minik bıçağı var. Bıçaklara benzeyen başka aksesuar yok seride. Ancak dikkat edin White Fang’ın resimlerinde bıçaklar paketten tek parça olarak çıkmış görünüyor, elinize birleşik gelirse şaşırmayın.

  • Koni şapka ve saçlardan oluşan parça
  • İki minik bıçak

Captain Hook


O şapkayı fark etmemeniz imkansız :). Büyük olmasına, eğimine ve altındaki saç uzantısına dikkat edin.
Gövdeyi ayırıp kolunu yoklayın, bir eli kanca şeklinde farklı olacak.

Ya da kılıçtan bulabilirsiniz, seride başka kılıçlı karakter yok. Maleficent’in asası ya da Ursula’nın tırpanı ile karıştırmamak için alttaki yuvarlak kısmına dikkat edin.

  • Şapkayı bulun.
  • Kanca şeklindeki ele odaklanın.
  • Kılıcı bulun.

Ursula


Etek parçası kocaman ve oldukça ayırt edici. Alt kısmındaki o genişlikten ayırt edeceksiniz. Bir de elinde tırpanı olacak. bulması kolay bir figür.


  • Eteği bulun.
  • Tırpan ile de emin olabilirsiniz.

Ariel


Saçları Alice’e benziyor, elması Maleficent’in asasının ucundaki elmas ile karışabilir. Bacak kısmı tek parça, arkadaki kuyruğa dikkat edin.

Bir de istiridyesi olacak, ayırt etmesi zor olabilir ama paketin içinde öyle bir parça olduğu aklınızda olsun.

  • Denizkızı kuyruğunu bulun.

875


White Fang'in incelemesine
http://www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=130902 
adresinden bakabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder