31 Mart 2016 Perşembe

Gökkuşağı Ataçlar / DIY ve AliExpress Alışverişi


Planner hesaplarında rengârenk ve şekilli ataçları görmüşsünüzdür. Ben de uzun süredir yabancı bir sitedeki ataçlara göz koymuştum. Gökkuşaklı, ponponlu çok tatlı ataç setleri satıyorlardı ama pahalılığı ve kargo ücreti nedeniyle elim almaya bir türlü gitmemişti. Ara ara siteye bakıyordum ki birkaç hafta sonra aklıma o malum soru dank etti: “Bunlardan AliExpress’te yok mudur ya?”


Tabi ki vardı :). Ataç olarak değil ama minik figürler AliExpress’te dolu. Sadece arkası düz olanlardan almaya dikkat etmek gerekiyor, kolayca silikonlayabilmek için. Bu yüzden “Flat back rainbow resin” yazarak arattım ve ürün fotoğrafları güzel görünen bir satıcıdan sipariş verdim.


Memnun kaldım gerçekten, açıkçası bundan daha kötü görünür diye bekliyordum. Ama sipariş verdiğim ürünler gerçekten düzgün görünüyor, boyaları akmış ya da şekilleri bozuk değil. Satıcının ve aldığım ürünlerin linklerini ekliyorum, dükkânda çok farklı çeşitler de var, onlara da bakabilirsiniz.

(Satıcının sayfası için http://s.click.aliexpress.com/e/Nbu3RVzZn)
Küçük bulutlara şuradan,
büyük bulutlara şuradan,
gökkuşaklarına şuradan bakabilirsiniz.


Hem illa ataç yapacaksınız diye bir kural da yok, başka yerlerde  de kullanabilirsiniz. Ben mesela bulutlardan birini cep telefonu kılıfıma silikonladım :). Zaten genelde onlu paketler halinde satıldığı için elinizde fazladan figürler kalmış olacak, eminim ki farklı yerlere yapıştırıp çok orijinal fikirler üretirsiniz, yaparsanız bana da haber verin :). Ben de fazla figürlerim bitene kadar elinde silikon tabancası ile gezen bir tipe dönüşmüş olacağım sanırım :).

563

Ben silikon tabancası ile yapıştırdım ama Japon yapıştırıcısı ya da sağlam herhangi bir yapıştırıcı da iş görecektir.

Altın rengi ataçlarla çok güzel duruyor, onları da AliExpress’ten aldım.

976


Ataçların sevimlilikleri bir yana ajanda doldururken oldukça işe de yarıyorlar. Özellikle yumuşak stickerlardan kullanınca sayfalar şişkolaşıyor, o zaman da sol tarafa yazmak zorlaşıyor. Ataçlayınca işler daha da kolaylaşıyor :).

167


Sayfa işaretlemek için de çok kullanışlı. Ayraç yerine de kullanabilirsiniz, bakmanız gereken sayfaya ataç takmanız yeterli.

Elinize sağlık! :)


5 yorum:

  1. Yabancı hesaplarda bol bol görüyordum bunlardan ama aklıma hiç almak gelmemişti :D Polimer kil alıp kendim yapmayı düşünmüştüm, ataç süsü ve charm gibi birşeyler, onun içinde yazı bekliyorum malum dersler..
    Bunlar her yere yapışır ve güzel olur bence; kitap ayracı gibi birşey de yapabilirsin düz bir kartona yapıştırıp, daha aklıma birşey gelirse söylerim :))
    Güle güle kullan ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte ben yeteneksiz olduğum için aklıma hiç kendim yaparım gibi bir seçenek gelmedi :). Direkt biri yapmıştır, bir yerlerde satılıyordur diye düşünüyorum :D.
      Evet ayraç harika olur. Karton taşımayabilir ama tahta spatula gibi bir şeylere çok güzel olur :).

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Canimcim harika olmuş bende de var bunlardan ataç yapayım. Pinarsoo ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkürler. Daha harika başka şeyler de çıkarırsın bence :).

      Sil