21 Kasım 2015 Cumartesi

Japonya'dan Paket Var! - Rakuten Alışverişi



Totoro, Tsum Tsum, Zebra Sarasa’lar derken Japon pazarının müptelası oldum ☺. Neyi nereden alabilirim diye bakınırken tanıştığım sitelerden biri de Rakuten. Adını duyuyordum ama ilk defa Zebra Sarasa Milk Color serisini internette ararken rastlamıştım bu siteye. Milk Colors setini eBay’den almayı tercih ettim ama yine de düzenli olarak Rakuten’i kontrol ediyordum. Kısmet yine Zebra Sarasa setineymiş, kırmızı paketli Snoopy setini buradan aldım ve alışverişimden oldukça memnun kaldım.

Rakuten için Japon eBay’i diyebiliriz. Aynı mantıkta çalışıyor, farklı satıcıların eklediği ürünler var, bunlardan satın alıp satıcılar ile muhatap oluyorsunuz.

Fiyatlar Japon Yeni üzerinden veriliyor, TL fiyatları da yazıyor ama bunlar tam olarak ödeyeceğiniz miktarlar değil. Çünkü PayPal de kullansanız, kredi kartı ile alışveriş de yapsanız ödemeyi JPY üzerinden gerçekleştiriyorsunuz ve bankaların kur oranları da sitenin hesapladığından farklılık gösteriyor.

Aldığım sete şuradan bakabilirsiniz.

358
735

Diğer alışveriş sitelerindeki gibi ürünü sepete ekleyip satın alıyorsunuz. Ancak bu aşamada tutar kartınızdan çekilmiyor. Önce satıcı size posta ücretini bildiren bir mail atıyor ve onayladığınız takdirde ödemeyi gerçekleştiriyorsunuz.

Benim aldığım set 1.555 YPY idi, sitede bunun karşılığı 36,40 TL olarak gözüküyor. Kargo dahil ücret 2.150 JPY idi, ben ödemeyi PayPal ile yaptım. PayPal hesabıma bağlı olan kredi kartımdan tutar Yen olarak çekildi, TL karşılığı ise 52,78 TL idi. Zaten sitenin hesapladığı kurla da 50,32TL’ye denk geliyordu, yani sitedeki tutardan çok farklı bir şey ödemedim aslında. Ama tabi kredi kartınızın bankasına göre bu oran değişecektir, her bankanın kur oranları farklı oluyor.

Ödemeyi gerçekleştirdikten sonra hemen postaya verdiler. Bir hafta içinde de elime ulaştı. Çok hızlı ve sorunsuzdu, çok memnun kaldım.

Eğer siparişinizin bir an önce ulaşmasını istiyorsanız Japonya ile aramızdaki saat farkını unutmayın. Japonya’da yaz saati uygulaması yokmuş, bu yüzden şu anda aramızda 7 saat fark var, biz 7 saat gerideyiz. Yani bu demek oluyor ki özellikle öğleden sonra verdiğiniz siparişlere bir gün sonrasında dönüş yapabilecekler. Saatlere dikkat etmezseniz posta ücretini bildirmeleri, ödeme onayı, kargoya verilmesi birer gün atabilir. Ama benim alışveriş yaptığım satıcı oldukça hızlıydı, saat farkı ve uzaklığa rağmen Türkiye içi yaptığım alışverişler kadar hızlı bir şekilde paketim elime ulaştı.
Instagram’da satış yapan hesaplara göre de oldukça iyi bir fiyata satın almış oldum. Tek siparişle Rakuten’i sevmeye hakkım var sanırım değil mi? ☺


13 yorum:

  1. Bu bilgi için çok teşekkürler instagramda 65-70 TL civarındaydı burada 30 TL ye istedigimin aynısını buldum. Tekrar Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim çok sevindim :).
      Ben de instagramdaki satıcıları tercih etmek istemeyince buldum bu siteyi, aslında baya popülermiş.
      Gerçi kargo ücreti biraz fazla tutabiliyor, satıcı ile yazışabilirsiniz isterseniz birkaç ürün bir arada alıp aynı kargo ücreti ile gönderirse çok daha hesaplı olur.

      Sil
  2. merhaba birşey sormak istıyorum.Bende sıpariş verdim bilgilendirme maili geldi ancak onayı nerden nasıl vereceğimi bulamadım :( gelen mailde link yok,sitedeki hesabımda da onay bulamadım,acaba satıcıya mailmi atıyoruz yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.
      Onay ne için veriliyordu hatırlayamadım? Ödemeyi yaptınız mı?Sipariş verdikten sonra satıcı size bir iki gün içinde fatura (invoice) gönderecektir. Gönderi ücretini de ekleyip toplam tutar iletiyor, siz bu tutarı ödüyorsunuz. Ödeme sürecinde gelen maillerde gereken linkler oluyor, bunlar da mı eksik var?

      Sil
  3. linkler gelmemişti bende satıcı ile mailleşip hallettim :) teşekkürler sizede :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah iyi bari sevindim :). Güle güle kullanın.

      Sil
  4. Gümrükte sıkıntı olurmu acaba? En fazla kaç kalem isteyebiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gümrük sınırı 70euroydu sanırım, tam emin değilim ama internetten detaylı bilgi bulabilirsiniz.
      Onun haricinde aldıklarınızın tutarı sınırın altında bile olsa gümrükte paketin açılma ihtimali her zaman var. Bazen açıp içinden gerçekten belirtilen şeyler mi var diye bakıyorlar çünkü.

      Sil
  5. Merhaba,
    Siteye üye olurken posta kodu bölümünde hata alıyorum. Birde ülke seçemiyorum. Japonyadaki şehirler çıkıyor. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      bilemiyorum ben sorunsuzca üye olmuştum. Global sitedesiniz değil mi? Bir de sadece Japonya'ya gönderim yapan rakuten var çünkü, belki o yüzden seçilmiyordur.

      Sil
  6. merhaba,

    bu rakuten de onay kısmını ben anlamadım nasıl onay vereceğim paranın yarısı çekildi diğer yarısı ,için onay istiyor ben anlamadım :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben mail üzerinden ilettikleri linkten onay vermiştim, bilemedim. Tutarın tamamını da çekmişti. Ama gerçi PayPal ile ödedim ben.

      Sil
  7. Gümrükte bir sıkıntı çıkar mı?

    YanıtlaSil