27 Ocak 2017 Cuma

MUJI Jel Kalemler


Bence Zebra Sarasa’dan çok daha güzel yazıyorlar 😍.

Aslında bire bir karşılaştırmış sayılmam, çünkü Zebra Sarasa’larda 0.5 kullanıyorum. Mujilerimi ise 0.38mm tercih ettim. Ama Zebra Sarasa’ların 0.5’inde bile jel kalem hissi kaybolmuştu kesinlikle daha sert yazıyor. Benim aradığım ise sertlik değil incelik, bu nedenle 0.38 Muji’ler hayalimi fazlasıyla gerçekleştirdi.


Muji jel kalemleri Bullet Journal sayfalarında görüp duruyoruz, ben açıkçası dönemsel bir popülerlik olarak düşünüp burun kıvırıyordum. Bir dönem Stabilo çok popülerdi, bir ara Zebra Sarasa, sonra Staedtler. Tamam hepsi kaliteli markalar, kalemleri de benzerleri arasında en iyilerinden ama her popüler markayı alıp evde kalem biriktirmek ne kadar doğru?

“Yeterli kalemim var. Yeni kalem istemiyorum.” kararımı da Muji ile Morcivert_Sapkali kırdı, iyi ki de kırdı 😉.



Muji’nin 0.38, 0.5 ve 0.7 mm kalınlıkta jel kalemleri var. Günlüklerimde kullanmak için ipince kalemlere ihtiyaç duyduğumdan 0.38 olan seti tercih ettim. Dokuz farklı rengi var. Hepsi benim en sevdiklerimden, ama zevkinize göre eksikliğini hissedeceğiniz renkler olabilir, mor mesela. Ben zaten mor sevmediğim için hiç sorun etmedim. 36’lık Staedtler setimde bile istediğim tonu bulamadığım oluyor, Muji’nin dokuz rengi de en güzel tonlarda.


Yazımı da çok güzel, kâğıdın üzerinde kayıp gidiyor. İncecik uca rağmen jel özelliğini hissediyorsunuz, yumuşacık.



Biz kalemleri Amazon.com’dan aldık. Yaklaşık bir haftada geldi. Amazon’un verdiği teslim tarihinden mutlaka daha erken gelmiş oluyor.

Fiyatı 10,81 dolar, kargo bedava.  weeea2 isimli bir satıcı satıyor ve gönderiyor.
Şuradan bakabilirsiniz.

Aynı satıcı da 0.5mm olan set de var.

Fiyatı uygun, yazımı ve renkleri harika. Uzun süredir kalem almayışımı bu kadar akıllı bir alışverişle sonlandırdığım için gururluyum 😉.


735, 358



4 yorum:

  1. Gerçekten çok güzeller. Güle güle kullan. ^^

    YanıtlaSil
  2. kalemlerin amazondaki sitelerine girdim ve fotoğraflarda kalemlerin üstündeki etiketlerde MUJI yazmıyor orjinal değiller mi anlayamadım ama attığınız fotoğrafta MUJI yazısı var gözüküyor?

    YanıtlaSil
  3. Fiyatı uygundu. 😩😩 10 dolardan şuan 45 lira yapıyor.Türkiyede satan yer de yok.

    YanıtlaSil