24 Aralık 2016 Cumartesi

Puffin In Bloom - Amazon.com Alışverişi



Alırım, alayım, alacağım derken sonunda aldım :)

“Güzel kapaklı ciltli kitap serileri”ne bakıp bakıp almayı erteliyordum. Ama fark ettim ki, ertelediğim her ay aynı parayı saçma sapan ıvır zıvıra mutlaka harcıyorum. Buna bir son vermek adına, her ay istediğim bir orijinal kitabı veya seti almaya, AliExpress alışverişimi de bundan sonraya bırakmaya karar verdim.

Açılışı Puffin in Bloom seti ile yaptım. Hem fiyatı, hem de instagramda coffeel.izmir’in Little Women fotoğraflarını görmek karar vermemde etkili oldu. Diğer istediğim set Penguin Classics’in Jane Austen seti, o ise 95 dolar. Onunla kıyaslayınca Puffin in Bloom başlangıç için mantıklı bir tercih oldu :).



Puffin aslında yayınevinin adı, o da Penguin’in çocuk/gençlik kitapları yayınlayan alt markası. Adı Puffin kuşundan geliyor, şu yavru penguene benzeyen martımsı kuş :).

Penguin’in gençlik kitapları bölümünün adının Puffin olması ne kadar akıllıca değil mi?

Rifle Paper Co.’nun sahibi Anna Bond, Puffin için beş ayrı kitabın kapağını tasarlamış. Dört kitap The Puffin in Bloom Collection olarak adlandırılan bu setin içinde yer alıyor: Anne of Green GablesHeidiLittle Women, and A Little Princess. Beşinci kitap ise Alice’s Adventures in Wonderland, ki o da başka bir alışveriş yazısının konusu.

Seti Amazon.com’dan aldım. Kargo dahil fiyatı BookDepository’e göre çok daha iyiydi. Set 43.12 dolar, satıcı Amazon, Türkiye’ye gönderim var. Kargo ile 51 dolara satın aldım, BookDepository fiyatı 66 dolardı.

10 Ekim’de sipariş verdim
13 Ekim’de kargoya verildi.
22 Ekim’de teslim edildi. Order Details kısmında 27 Ekimde arası teslim edileceği görünüyordu ama erken geldi.
Amazon siparişlerimden çok memnunum. Paketlemeleri özenli, çok ilgililer, herhangi bir sorun olursa müşteriyi hiç uğraştırmadan hemen çözüyorlar. Daha önce alışveriş yapmadıysanız rahatlıkla güvenebilirsiniz.

Kitaplar üç taraflı bir kutunun içinde geliyor. İçinden bir tane de Little Women kitap ayracı çıkıyor. Instagramda tüm kitapların ayraçlarının olduğu fotoğraflar var, eğer kitapları Rifle Paper Co.’dan alırsanız dört ayraç ile gönderiyorlarmış.

274

Kitaplar tam hayal ettiğim gibi. Kapakları harika, çizimleri, renkleri masal gibi, cilt kalitesi de harika. Yaşadığım ufak bir hayal kırıklığı var, kitapların içinde çizimler olmaması. Kitabı elime aldığımda içime dolan his, okurken çok da devam etmiyor açıkçası.

Şu an Anne of Green Gables’ı okuyorum. Sayfalardaki hayal dünyası, naiflik öyle iyi geliyor ki. Çizgi filmden gözümün önüne gelen sahneler bile mutlu ediyor. Baş ucumda tutuyorum kitabımı, o gün okumamış olsam bile kapağındaki Anne’i görmek bile keyif veriyor.

169

Para harcadığımız onca şey içinde kitaplar, pişmanlık duyulmayacak tek satır belki de. Puffin in Bloom seti de fiyatını hak ediyor. Okuyun, sonra kitaplığa koyup seyredin, arada elinize alıp karıştırırken bile mutlu olacaksınız.



2 yorum:

  1. Çok güzeller bayıldım. 30 Euro sınırı gelmeseydi keşke yurtdışı alışverişine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınır 70euro iken de bunun üstü kitaplar gümrüğe takılmıyordu, kitaplarla ilgili bir açıklama yok ama belki öyle devam eder.
      Ki zaten gümrük vergisi alınsa bile D&R ve Pandora'nın Türkiye'ye getirip sattığı fiyattan çok daha ucuz olacak.

      Sil