16 Mart 2016 Çarşamba

Moleskine Shop Alışverişim – Le Petit Prince ve Star Wars Defterler



Uzun süredir ertelediğim Moleskine alışverişimi sonunda gerçekleştirdim ve yine ertesi gün elime geçti :). 2 Şubat sabahı alışverişimi yaptım, paketim aynı gün İtalya’dan kargoya verildi. Almanya üzerinden sabah Türkiye’ye gelmiş ve gümrük kontrolünden sonra dağıtıma çıkmış. DHL, bizim berbat kargo şirketleri Yurtiçi ya da Aras Kargo gibi değil. Öğlen şubeye gelen paketi bir gün bekletmiyor, hemen aynı gün öğleden sonra dağıtıma çıkarıyor. Benim paketim de öğlen gümrükten çıkmış görünüyordu, saat 2’de de eve teslim edildi. Öyle “Geldik, bulamadık.” yalanları da yok :).

Bu Moleskine ile olan üçüncü bağlantım oldu, 2016 ajandalarımı aldığım alışverişimden şurada bahsetmiştim, ilki oydu. Daha sonra Creativity Challenge’da kazandığım hediye için gönderim yaptılar, aşağıda bahsedeceğim son alışverişim de gelen üçüncü kargo idi. Hepsi aynı şekilde hızlıca geldi, yani bu durum Moleskine store için alışkanlık diyebiliriz. Sipariş verdiğim gün kargoya veriliyor, ertesi gün de elimde oluyor.
Fiyatları da Türkiye fiyatları ile aynı, dönem dönem indirimler ya da bedava kargo kampanyaları olabiliyor. Ayrıca 78TL üzeri alışverişlerde kargo her zaman bedava zaten.
Ben Moleskine online alışveriş sitesinden çok memnunum, bu yüzden alacağınız bir defter için buraya da bir göz atmanızı öneririm.

Gelelim son alışverişimde aldıklarıma :). Birini biraz ihtiyaçtan, diğerini de özel kapağı kaçırmamak için aldım aslında.

Küçük Prens Özel Seri

(LIMITED EDITION PETIT PRINCE POCKET RULED WHITE CANVAS – PATTERN)

Moleskine’den “kitap defterim” yapmak için bir defter alacaktım zaten. Yanımda taşıyacağım için küçük boy olması gerekiyordu. Aslında kitap defterimi daha önce almıştım da, Peanuts serisinin 2016 günlük ajandasının kapağında Linus’u görünce alıp normal defter olarak kullanmaya karar vermiştim. Ama aldıktan sonra günlük olarak kullanmaya başladım, böylece kitap defteri kontenjanım yine boş kaldı :).

Büyük boy defter


Küçük Prens’i fazla sevmesem de bu serinin defterlerini görünce bayıldım. Kapağında Küçük Prens olmayan Küçük Prens defterleri var, kitap defterim için de bundan güzel bir kapak olamazdı sanırım. (Tüm defterlere şuradaki yazıdan bakabilirsiniz.)
Aslında yeşil ile mavi renk arasında kaldım, ama küçük boy defter daha kullanışlı olacağı için maviyi tercih ettim. Yeşil olan normal boydu çünkü.



Defterin kapağı kanvas, diğer Moleskine’ler gibi değil yani. Böyle dokulu kapakları da çok seviyorum, görünüşü ve hissi çok hoşuma gidiyor. Tek kötü yanı kirlenince temizlemesinin daha zor olması. Silgi ile silince baya temizleniyor ama tabi diğer kapaklar kadar kolay değil.



Kapağının kanvas olmasının haricinde tüm özellikleri klasik Moleskine defterler ile aynı. Sert kapak, arka kapağın içinde karton bir cebi var.

Kağıdı 70 gsm, acid-free ve çizgisiz. Bu “acid-free” konusu eskiden çok dikkatimi çekmiyordu, scrapbooking ile ilgili etrafı kurcalamaya başladığımda gördüm ki aslında arşiv için önemli bir özellikmiş. Eğer defteri uzun süre saklamayı düşünüyorsanız, kimyasallarında asit içeren kâğıtlar mürekkebin bozulmasına, sayfalara yapıştırdığınız şeylerin renginin değişmesine neden oluyor. Bu nedenle scrapbook için kullanılan kağıtların asit içermemesine dikkat ediliyormuş, bence günlük ya da arşivlik defterler için de önemli bir detay bu.



Moleskine defterlerin en sevdiğim özelliklerinden biri ise kapak ve sayfalarının 180° açılabiliyor olması. Yazarken kapağı güzelce açıp, bir de ortasına parmağınızla bastırabilirsiniz. Cildi bozulmuyor, sayfalar kopmuyor. Sağ taraftaki sayfalara yazarken sol tarafın kapanıp kaleminize çarpmasına son, korkmadan defterinizi güzelce açıp yazabilirsiniz :).



Moleskine defterlerin dış ambalajı olan karton şeridin kullanılabilir olması ise Küçük Prens serisi için de geçerli. Bu seride de kartonun iç kısmı boyamanız için kitaptan çizimler içeriyor.



Star Wars VII Özel Seri Villain Trooper

(LIMITED EDITION STAR WARS VII VILLAIN TROOPER)


Bu defteri henüz ne için kullanacağıma karar vermedim, kapağını çok beğendiğim için aldım :).

Büyük boy ve çizgili, diğer özellikleri de yine tüm Moleskine’ler ile aynı.


358

Ön ve arka iç kapak sayfaları Star Wars The Force Awakens ile uygun tasarlanmış. Bir de içinden stickerlar çıkıyor.

735


Küçük Prens defterimi henüz kullanmaya başlamadım, ama amacı belli, kitap defterim olacak :). Star Wars için ise henüz hiçbir fikrim yok :). Bakalım yazacak bir şeyler bulurum mutlaka.


2 yorum:

  1. Hepsini güle güle kullan =) Ben Küçük Prens'in mavisine bayıldım ama içinden sticker çıkmıyor sanırım? Keşke olsaymış, güzel olurdu ;) 48 saat kargo bedava maili gelmiş yine, istediğim bir iki şey vardı, kargonun hızlı olması da çok iyi, bakayım ben de hemen ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :). Senin siparişinden haber var mı?

      Küçük Prens'leri ilk gördüğümde yeşili daha çok hoşuma gitmişti, ama aldıktan sonra maviyi daha çok sevdim :). Şimdi bakıyorum keşke mavinin büyük boyu da olsaymış. Ve evet sticker çıkmadı içinden :/. Moleskine stickerların tasarımları baya farklı oluyor, çok seviyorum.

      Sil