2 Şubat 2016 Salı

Mıncıklama Rehberi - 14 . Seri / Lego Minifigures Series 14 Touch Guide


14. serinin Türkiye’ye bu kadar geç gelmesine kızdım, keyfim kaçtı ama dayanamadım yine de mıncıklama rehberi için birkaç ipucu çıkardım :). Ekim'de çıkan Halloween serisi Ocak’ta geldi bize, fotoğraflarına baka baka sıkıldım ben zaten. Gidip de alasım gelmedi, aslında tek tek almayı, paketleri mıncıklayıp tahmin etmeyi çok seviyorum. Ama tabi ki bu keyif bile fazla. 15. Seriyi beklemeden Bricklink’ten almayı düşünüyorum artık. 14. Seri de uzun süre satışta kalır zaten, arada gözüme takıldıkça birkaç figür alırım, büyük ihtimalle tümünü tamamlamayacağım.

Her neyse biz rehbere geçelim. Çoğu figürü almışsınızdır belki ama yine de bazıları için aşağıdaki notlar yardımcı olabilir.

Wolf Guy




1) Kemiği bulun. Ama dikkat her uzun sopa gibi parçayı kemik sanmayın, iki ucuna dikkat edin. Cadının süpürgesi veya korsanın kılıcı ile karışabilir.

2) Kuyruk ayrı bir parça ve o takma yeri yumuşak. Elinize geldiğinde farklı hissedeceksiniz. Ama Tiger Woman’da da kuyruk var, bu nedenle –kemik için- pakette uzun bir parça da var mı diye emin olmanız gerekli.

Kafa ile yorulmayın, Square Foot ile karışması çok olası.

Zombie Pirate




1) Kılıç. Yine alt kısmına dikkat edin, süpürge ya da Wolf Guy’ın kemiği ile karışmasın.

2) Bacağı bulup tahta bacağı hissedebilirseniz bu da ayırt edici olacaktır.

3) Boynundaki yuvarlak parça yumuşak. Bunu da hissetmek kolay olacaktır.

Monster Scientist





1) Deney tüpünü bulun. Simpsons serisi elinizden yeni geçtiyse Professor Frink’ten hatırlarsınız :).

2) Kafasının üst kısmı ayrı bir parça, yine bunu bulup da ayırt edebilirsiniz.

Wacky Witch





1) Şapka ve saçı beraber, bunu bilmek ayırt etmenizi kolaylaştıracaktır.

2) Kedi. Paketteki ekstra parçayı bulun (gövde, bacaklar haricindeki hacimli diğer parça), kuyruğu hissedin. Elinizdeki kedidir, yani pakette Wacky Witch var demektir.

3) Süpürge. Uç kısmına dikkat edin.

Plant Monster



Başlık ele gelecek en büyük parça olsa da, bundan ayırt etmek zor olabilir. Wolf Guy ya da Square Foot gibi diğer başlıklı figürlerle karıştırmak olası. Kesin çözüm için ellerindeki dallara odaklanın.

1) İki uzun tırtıklı parça bulmanız gerekli.

Fly Monster



1) Kafasını bulun, antenlerden tanıyacaksınız.

2) Gövdeyi bulun ve kolların ucunu hissetmeye çalışın. Biri farklı olacak.

Spectre




Bu figürde baya bir parça kalabalığı var. Bir ipucu yakalayabilirsiniz.

1) Bacak kısmını bulun, hareket etmeyecek, alt kısmı incelen tek bir parça olacak. ama bu yeterli değil, Banshee ile karışabilir.

2) Elindeki zinciri bulup emin olun.

Zombie Cheerleader



1) Ponponlar. Tırtıklı yuvarlak bir parça olacak. Ama iki ponponu da bulun. Böylece tırtıklı parçayı Banshee’nin saçları ile karıştırmadığınızdan emin olursunuz.

Tiger Woman




1) Saçı yakalayıp kulakları hissedebilirsiniz, biraz zor olabilir.

2) Kuyruk, yumuşak parça olarak hissetmesi kolay. Ama Wolf Guy’da da var. Bu nedenle kamçıyı da bulmanız gerekli. Kamçı da bükülebilir bir parça.

Gorgoyle



1) En kolaylardan biri. Kısa bacakları bulun, hareket etmeyecekler.

Skeleton Guy



1) Kafayı kenara ayırdıktan sonra (tepesindeki düğme gibi çıkıntıdan anlayabilirsiniz.), ikinci yuvarlak parçayı bulun. Üzerinde tutma yeri takılı da olabilir, pakette ayrı bir parça olarak duruyor olabilir, şaşırmayın :).

Monster Rocker



1) Gitarı bulun. 13. Seriden deneyimiz varsa işiniz kolay :). Gitarın şeklinden emin olamıyorsanız, Wolf Guy ile karıştırmamak için arkasındaki düğme gibi bir çıkıntıyı arayın. Gitarı figürün her iki eline de tutturmak için gövde kısmının arkasında yuvarlak bir çıkıntı var. Bunu hissetmesi daha kolay, böylece emin olabilirsiniz.

Zombie Businessman



1) 1x1 kare parça :). En kolaylardan.

Screaming Banshee



1) Bacak elinize farklı bir parça olarak gelecek. Sert, şekli anlamsız. Ama Spectre ile karıştırmamak için Banshee’nin saçlarını da bulun.

2) Saçlar. Tırtıklardan tanıyabilirsiniz.

Square Foot




1) Koca kafa elinize geldiğinde fotoğraf makinesini de bulun. Bence serideki hissetmesi en zor parçalardan biri. Fotoğraf makinesini tam olarak hissedip anlamayabilirsiniz, koca kafa ve minik bir parça daha elinize gelecek diye düşünebilirsiniz.

Spider Lady




1) Tek parça etek. En kolay figürlerden biri. Eski serilerdeki büyücülerden alışık olabilirsiniz. Sert, büyük, çıkıntısı olmayan bir parça gelecek elinize.


875

2 yorum:

  1. Elinize sağlık. Bana en kolay gelen parçayı siz en zor tanımlamışsınız. Bu da benim ne kadar beceriksiz olduğumun kanıtı olarak kayıtlara geçsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beceriksizlik değil, dikkatsizlik diyelim :).
      Fotoğraf makinesi çok küçük bir parça o yüzden ayırt etmesi zor aslında, yetenek de sıkıntı yok demek ki.

      Sil