27 Şubat 2016 Cumartesi

Her Gün Sinemaya Gidip Bütçeyi Sarsmamak / Sinemia Üyeliği



"Hangi sıklıkla sinemaya gidersiniz?" sorusuna cevap verirken evde izlediği filmleri de ekleyenler?
Öyle hesaplayınca "haftada ikiden fazla" oluyor değil mi? Sinemia ile tanışınca artık hile yapmanıza gerek yok, cevap olarak gönül rahatlığıyla "Her Gün" diyebilirsiniz. :)

Sinemia aylık olarak üye olabileceğiniz bir sinema kulübü. Aylık, üç aylık ya da altı aylık seçenekler ile üye oluyorsunuz ve her gün bir sinema bileti hakkınız oluyor. Hemen hemen her sinema salonunda, 2D, 3D, IMAX ve 4DX de dahil her filmi izleyebiliyorsunuz.

Ben kartı aldığımdan beri vizyona giren Oscar adayı filmlerin hepsini izledim :). Önceki senelerde ödül törenine kadar tüm filmleri izlemek çok zor oluyordu gerçekten. Zar zor düzgün link bul, biten internet kotası yüzünden keyifle izleyeme, bilgisayara indirmeyi bekle. Hayat çok zordu yani :). Şimdi ise "Bu filmi sinemada izlemeye değer mi?" diye düşünmeden, yetişebildiğim her filmi izlemeye çalışıyorum.



Peki nasıl kullanılıyor Sinemia? Şöyle:

1) Üyelik davetiyesi için başvurun.

Sinemia internet sitesine üye olup davetiye istiyorsunuz. Bunun içinse Linkedin veya Facebook hesabınızın olması gerek, bu hesaplarınızdan biri ile başvuruyorsunuz çünkü.

2) Davetiye mailini bekleyin. 

Sinemia, üyeliğinizi aldıktan sonra mail adresinize davetiye gönderiyor. İşin en can sıkıcı olabilen kısmı burası. Davetiye gönderimi konusunda belirli bir zaman yok çünkü. Ben başvurduğumda bir iki gün içinde davetiyem iletildi. Aynı anda erkek arkadaşım da başvurmuştu, ama ona aylarca yanıt vermediler. Ofisten bir kız arkadaşıma da hemen davetiye iletildi, üyeliğini başlattı. Ondan daha önce başvuran bir erkek arkadaşımıza ise hala dönmediler. Bu yüzden illa bir arkadaşınız ya da ailenizden biri ile birlikte almak istiyorsanız, ikinize de davetiye iletilmesini bekleyin. Çünkü siz üyeliğinizi başlattıktan uzun bir süre sonra ona hala davetiye gelmemiş olma ihtimali yüksek. Zaten gelen davetiyenin de kullanım süresi yok, yani "Üç gün içinde üyelik başlatmazsanız iptal olacak." gibi bir kural olmadığı için dilerseniz bekleyebilirsiniz de.

Davetiye dediğim şey ise mailinize iletilen bir link. Bu linki tıklayarak üyelik satın alabiliyorsunuz.

3) Üyeliğinizi başlatın.

Davetiyeniz geldikten sonra üyelik paketlerinden birini seçip ödemenizi yapıyorsunuz.
Aylık üyelik bedeli 79,90 TL,
üç aylık üyelik alırsanız aylık üyelik ücreti 69,90 TL,
altı aylık üyelik alırsanız ise aylık üyelik ücreti 59,90 TL.

Buradan verdiğim link ile üye olursanız %15 indirim kazanabilirsiniz, ayrıca üye olan üç kişi için bana da bir ay bedava üyelik hediye edecekler.

Davetiyeniz geldikten sonra üyeliğinizi hemen başlatmayıp indirim fırsatlarını da bekleyebilirsiniz. Ara ara güzel indirimler denk geliyor.

Ben Golden Globe indiriminden faydalanıp altı ay için aylık 39TL'den üye oldum mesela. Geçenlerde BKM Express ile ödemelerde %15 indirim vardı, şu sıralarda da Akbank internet şubelerinden aldığınız kod ile %50 indirime sahip olabiliyorsunuz.

Ödemeyi yaptığınızda tutar her ay kredi kartınızdan düşülüyor, yani altı ayda ödeyeceğiniz toplam tutar kadar kart limitinizin olmasına gerek yok.

4) Kartınızı bekleyin.

Üyelik satın aldıktan sonra 3 iş günü içerisinde Sinemia kartınız hazırlanıyor ve kargo ile adresinize gönderiliyor.

Sinemia kart bir "Yükle&Harca" kartı aslında, ön ödemeli kart yani. Banka kartı gibi çalışıyor, içine para yükleyip sonra harcanabiliyor. Mantığı bilet alacağınız zaman sistemin kartınıza para yüklemesi ve Sinemia kartınızı kullanıp biletinizi almanız aslında.

5) Kartınızı ve üyeliğinizi aktive edin.

Kartınız ile gelen açıklamaları takip ederek Sinemia internet sitesinden kart ve üyeliğinizi aktive ediyorsunuz. Cep telefonunuza Sinemia uygulamasını da yüklediniz mi artık hazırsınız.

6) Ve sinemaya gidin. :)

Üyelik size özel, sadece siz kullanabilirsiniz. Bu nedenle bilet almadan önce Sinemia uygulamasından bulunduğunuz sinema salonunda check-in yapmanız gerekiyor.

Bir çok şehirde, çok sayıda sinema salonunda geçerli. Üyeliğinizi kullanabileceğiniz sinemaların listesine şuradan bakabilirsiniz.

Bulunduğunuz salonu ve gideceğiniz film türünü seçiyorsunuz (2D, 3D, 4DX), uygulama ya size kod veriyor ya da Sinemia kartınızı kullanarak bilet alabileceğinizi söylüyor. Kod verdiyse gişede kodu görevliye göstermeniz yeterli. Kartınızı kullanacaksanız ise normal kredi kartı gibi ödeme için Sinemia kartınızı verip şifrenizi girerek ödemeyi gerçekleştiriyorsunuz.

Bilet alırken ödemeyi Sinemia kart ile yapacağınızı söylemekte fayda var. Çünkü özellikle birden fazla bilet alıyorsanız ödemeleri ayrı ayrı alması gerekiyor. Cinemaximum gişelerindeki görevliler konuya hakim, ben şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım.

Ayrıca Cinemaximum internet sitesinden Sinemia kartınız ile önceden de bilet alabiliyorsunuz. Bu işlem için ayda dört hakkınız var. Yine Sinemia uygulamasına girip bu sefer menüden "İleriki Tarihe Bilet Alma" seçeneğini seçiyorsunuz. Sinemia kartınızı yine normal bir kredi kartı gibi kullanarak biletinizi alıyorsunuz. Film saatinde ise Sinemia uygulamasına girip sinema salonundan check-in yapmanız gerekiyor.

Bu ileri tarihe bilet alma işleminde ağbim başarılı oldu ancak ben beceremedim. Cinemaximum'un internet sitesi ödememi bir türlü almadı, kabul etmedi. Çok fazla uğraşmadım ama Sinemia ile yazışıp bu konuyu çözmeye çalışacağım çünkü özellikle 4DX için önceden bilet alabilmek çok iyi oluyor. Salondaki koltuk sayısı az olduğu için filmden önce bilet bulmak zor olabiliyor.

450


Pek özet olmadı ama olayı anlatabildim sanırım :). Ben üye olalı bir ayı geçti ve çok çok memnunum. Zaten 3D ve 4DX filmlerde de geçtiği için ayda iki kez bile sinemaya gitseniz üyelik ücretini çıkarmış oluyorsunuz. Ki bu sıralar vizyona her hafta çok güzel filmler geliyor, ben birçoğuna yetişemedim bile. Film izlemeyi seviyorsanız Sinemia'yı kaçırmayın derim :).

İyi Seyirler!



450, 167


0 yorum:

Yorum Gönder