5 Şubat 2016 Cuma

Mıncıklama Rehberi 15. Seri - Lego Minifigures


Ay 15. Seri gelmiş! Ben serilerin Türkiye’ye aylar sonra gelmesine alışmıştım, bu seriyi de beklemeyip bricklinkten alacaktım. Beklediğimden çok daha erken gelmiş, çok sevindim :). Sıtmaya razı olmak gibi, sadece 1 ay geç geldiği için havalara uçuyorum :).

Mıncıklama rehberini de biraz sallamıştım ama yeni seri geldiğine göre hemen ekleyeyim :). Notlarımı yine öncekiler gibi Eurobricks.com’da White Fang’ın incelemesindeki fotoğraflar üzerinden oluşturdum. Figürleri aldıkça fark ettiğim detaylar olursa bu yazıyı güncelleyeceğim.

(GÜNCELLEME: Animal Control'u aldıktan sonra Shark Guy ile karışabileceğini fark ettim. Yazıyı güncelledim. :) 
GÜNCELLENENLER: Animal Control, Tribal Woman, Shark Guy

Ayrıca ilk aldığım beşli için şuradan YouTube videoma da bakabilirsiniz. Bu işi canlı anlatmaya çalıştım. :) )

Biz temelden başlayalım, her seri için geçerli olan noktalardan:
Öncelikle elinize aldığınızda poşeti sallayarak tüm parçaların bir köşede toplanmasını sağlayın. Sonra içindeki kâğıdı ve siyah Lego tabanı parçasını bir kenara ayırın, diğer tüm parçalar bir arada başka bir köşede toplansın. Böylece parçaları hissetmek daha kolay olacak.

Eğer daha önce bakılmamış bir pakete denk gelirseniz, figürün içinde birleşik olarak durma ihtimali çok yüksek. Elinize minik minik parçalar gelmediyse şaşırmayın yani, figür gövdesi ve bacakları bir arada duruyor olabilir.

Özellikle aradığınız bir figür varsa önce büyük bir parçaya odaklanmak daha kolay oluyor, daha sonra daha küçük ama spesifik parçalarla elinizdekinden emin olabilirsiniz.

Ben genelde elime aldığım paketin içinde ne olduğunu anlamaya çalışarak ilerliyorum. Bir figürü bulmaya odaklanınca insan şaşırabiliyor çünkü. Eğer kolayca içindekini anlayamadıysam da paketi bir kenara ayırıp başka pakete geçiyorum. Çok üstelemeye gerek yok, inat edince daha çok karıştırıyor insan.


Yeni açılmış tam bir kutuda 60 paket oluyor, eksiksiz 3 set minifigure, bazı figürlerden de  4 veya 5 adet bulunuyor. Kutudaki figürlerin sayısı:

3 Farmer
4 Astronaut
4 Frightening Knight
5 Clumsy Guy
3 Tribal Woman
4 Flying Warrior
4 Faun
3 Animal Control
4 Janitor
3 Ballerina
3 Laser Mech 
5 Kendo Fighter
5 Shark Suit Guy
4 Wrestling Champion
3 Jewel Thief
3 Queen

FARMER





  •  Tırmık: Tırmığın tek parça olması ayırt etmek açısından harika :). Şeklini kolayca hissedebilirsiniz.
  • Domuzcuk: Fazla bir parça olarak domuzcuğu bulmanız kolay olabilir. Üzerindeki düğme gibi çıkıntıyı hissedip emin olun, Animal Control’un rakunu ile karışmasın.


Dokunma duyunuza güveniyorsanız şapka da ayırt edici bir parça, ama şeklini hissetmek biraz zor olabilir. Serideki herhangi bir başlıkla karıştırmayacağınıza güveniyorsanız, şapka ile de emin olabilirsiniz.

ASTRONAUT





  • Bayrak: Kare kısmından rahatlıkla ayırt edebilirsiniz. Büyük ihtimalle paketin içinde sopası ile birlikte duruyor olacaktır, ama ayrılmışsa da şaşırmayın.
  • Sırtındaki oksijen tüpü de kolay bulabileceğiniz bir parça olacaktır. Fotoğrafta çıkmamış ama üst arka kısmında halka şeklinde ek bir kısım var, kolye gibi gövdenin üzerindeki boyun parçasına takıyorsunuz, üzerine kafayı takıyorsunuz. 
Kask çok farklı bir parça değil, diğer figürler ile rahatlıkla karışabilir. 


FRIGHTENING KNIGHT




  • Kalkan. Şekli itibariyle çok kolay bulunacak parçalardan. Eski serilerden deneyiminiz varsa kalkan bulmaya alışkınsınızdır :).
  • Elindeki topuz da ayırt edici bir parça. Yuvarlak dışı dikenli. Bunu da başka parça ile karıştırmanız imkansız, bulduğunuz gibi elinizdekinin Frightening Knight olduğundan emin olabilirsiniz.


CLUMSY GUY




Tabi ki koltuk değnekleri :). Şeklinden çok emin olamadıysanız iki tane olup olmadığını kontrol edin. İki ince parça Kendo Fighter’dır, daha kalın olanlar Clumsey Guy’ındır.


TRIBAL WOMAN


  • Bebek: Oval tombulca bir parça, hissetmesi kolay olacaktır. Bebeğin yüzünün göründüğü pencere gibi açıklığı hissedip emin olabilirsiniz.
  • Paketlere bakarken en soldaki parça elime geldi, bir şeye benzetemeyip biraz şaşırdım :). Biraz minik ama o parça da oldukça ayırt edici.


FLYING WARRIOR 



Çok parça var, bu işimizi kolaylaştıran bir şey, ama tüm parçalar Laser Mech’teki parçalara çok benziyor. Bu yüzden ikisi birbirine rahatlıkla karışabilir, dikkat etmelisiniz.

Eğer bu işte iyiyseniz kanat ve mızraktan ayırt edebilirsiniz. Şekilleri farklı ama benzerleri Laser Mech’te de var.

Bunları karıştırırım diyorsanız başlıktan yürüyün. Kaskın iki yanındaki kanat gibi şeyler sizin için ayırt edici olacak.

FAUN



  • Flüt: Kısa dümdüz bir parça olacak. Kısalığına dikkat edin, Janitor’un süpürgesinin sopası ya da eğer ayrı ise Astronaut’un bayrağının sopası ile karışmasın. Bu yüzden flütten sonra saçını da bulmak da fayda var.
  • Saç: Elinize gelirse saçı da ayırt edici bir parça. Kulağı ve boynuzlara saç ile birleşik çünkü.


ANIMAL CONTROL




  • Ağ veya kepçe: Artık her ne ise o elindeki şey ile Animal Control figürünü bulmak çok kolay :). Sopa ile tepesi tek parça, büyük, kolayca ayırt edilecek bir aksesuar. Sadece Shark Guy'ın başlığı ile karıştırmayın, bulduğunuz her büyük parça Animal Control olmayabilir. Tepesindeki ağın büyüklüğünden emin olun, Shark Guy'ın kafası biraz daha ince olacak.
  • Rakun: Elinize rakun gelirse, Farmer’ın domuzu ile karıştırmamak için tepesinde düğme gibi kısmın olmadığından emin olun.


JANITOR




  • Süpürge: Sopası ve ucu ayrı olabilir. Ayırt edici kısmı ucu zaten. 
  • Şapka: Bu şekilde şapka başka figürde yok. Elinize güveniyorsanız şapkanın şeklinden emin olabilirsiniz.

BALLERINA




  • Etek: Tırtıklı, geniş ve oval bir parça. Hissetmesi kolay olacaktır.
  • Saçının topuzu da ayırt edici olabilir ama etek gibi büyük bir parça varken saç ile uğraşmaya gerek yok bence.

LASER MECH



Dikkat edin Flying Warrior ile çok benziyor. Çok parça var, bu işimizi kolaylaştıran bir şey, ama tüm parçalar Flying Warrior’daki parçalara çok benziyor. Bu yüzden ikisi birbirine rahatlıkla karışabilir, dikkat etmelisiniz.

Eğer bu işte iyiyseniz kanat ve mızraktan ayırt edebilirsiniz. Şekilleri farklı ama benzerleri Flying Warrior’da da var.

Bunları karıştırırım diyorsanız başlıktan yürüyün. Flying Warrior’ın kaskının iki yanındaki kanat gibi şeyler sizin için ayırt edici olacak. Bunlar yoksa, kask ön tarafında küçük bir pencereli kapalı bir parçaysa elinizdeki Laser Mech’tir.

KENDO FIGHTER




  • Kılıçlar: 2 tane kılıç bulun. Şekline dikkat edin, Clumsy Guy’ın koltuk değnekleri ile karışmasın.


SHARK SUIT GUY




  • Shark Suit ayırt edici parçası :). Başlık kısmını rahatlıkla hissedebilirsiniz. Hatta Hot Dog Man’in sosisli kıyafetine çok benziyor şekil olarak. Animal Control'un kepçesi ile karıştırmamaya dikkat edin. Köpekbalığının ağız kısmını ya da kuyruğunu hissetmeye çalışın.


WRESTLING CHAMPION



  • Kupa: Elindeki kupadan tanıyacaksınız, başka çare yok.
  • Saçlar: Kendinize güveniyorsanız saçlara da odaklanabilirsiniz, arka kısmı uzun, ayırt edici olacaktır.

JEWEL THIEF


  • Tabanca: Paketin içinde ucu ayrı olabilir, şaşırmayın. 
  • Elmas: Kafa ile karıştırmadığınız sürece elmas ayırt edici bir parça. Başka hiçbir figürde böyle yuvarlak ufak bir parça yok çünkü. 


QUEEN


En kolayı en sonda :).


  • Eteği: Etek tek parça ve baya geniş. Hissetmeniz çok kolay olacak. Oynamayan bacaklar işimizi çok kolaylaştırıyor. 

875

8 yorum:

  1. Sanırım bu seriden bir tek Frightening Knight'ı sevdim ve almayı düşünüyorum. Umarım senin bu rehberlerin sayesinde ben de mıcıklama işini başarırım =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa benim bu seride beğendiğim figürler oldukça fazla :). Balerini beğenmedin mi?

      Frightening Knight kalkanı sayesinde bulunması nispeten kolay bir figür, bence problem yaşamazsın :). Umarım çok da uğraşmadan aldığın ilk paketlerden birinden çıkıverir :))

      Sil
  2. Queen benim olmalı ama beceremedim :( mıncıklama konusunda başarısız oldum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :( Niye, ne çıktı ki?
      Şu koca parçayı hissedememiş olamazsın ama :). Kocaman pürüzsüz bir parça, üzerinde de iki tane düğme çıkıntısı var.
      PArçaların ayrı ayrı olduğu resimler var ya oradan şekli soyutla kafanda :)

      Sil
    2. Bu gün yine denedim ama olmuyor beceremedim :((

      Sil
    3. alla alla. bu işi beraber bir ele alalım bence :)

      Sil
  3. Bu serideki pek çok karaktere bayıldım. Şu sakar adam, balerin, kızıl derili abla, elmas hırsızı vs.
    Siz bilmiyorsunuz ama ben bu rehberi telefonuma kaydedip oyuncak mağazalarında paket mıncıklarken kullanıyorum :) Her ne kadar başarı yüzdem çok iyi olmasa da o kısım benim beceriksizliğim biliyorum. Elinize sağlık, minnettarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, çok naziksiniz :).
      Ben de bu seriyi çok sevdim, balerin tabii ki favorim.

      Ben de kendim rehber çıkarana kadar öyle yapıyordum, telefondan kontrol edip mıncıklıyordum. Şimdi rehberi hazırlarken zaten çalışma gibi oluyor bana, leafleti açıp bakmak yeterli oluyor çoğu zaman :).

      Sil