30 Ocak 2016 Cumartesi

AliExpress Alışverişim Kasım-Aralık





Maneki Neko’nun Aliexpress alışverişi yazılarını çok seviyorsunuz değil mi? Ben de ☺. O yüzden ben de yazayım diye düşündüm ☺.

AliExpress’i bir süredir ufak tefek şeyler için kullanıyorum aslında ama şimdi bahsedeceğim toplu bir alışveriş oldu, bu yüzden benim için de diğerlerinden farklıydı. Önceden nasıl olsa gönderi ücreti alınmıyor diye, beğendiğim şeyleri birer ikişer alıyordum. Bu sefer kredi kartımın kampanyalarından faydalanmak uğruna toplu bir sipariş verdim ☺.

Kullandığım kredi kartında yurt dışından 100TL ve üzeri alışverişlerde 3 taksit fırsatı var, ayrıca 10TL’lik puan da ekleniyor. İnternet alışverişleri de dahil, yani AliExpress’te de geçerli. AliExpress de farklı satıcılardan ürünleri tek bir siparişle almanıza olanak tanıyor. Beğendiğiniz her şeyi sepete ekliyorsunuz, -aynı satıcıdan olmasına gerek yok, farklı satıcıların ürünlerini seçebilirsiniz- alışveriş bitince ödemeyi yapıyorsunuz ve tüm ürünlerin toplam tutarını kartınızdan bir kerede çekiyorlar. Bu yüzden artık tek tek sipariş vermektense, alacaklarımı Wish List’ime ekleyip toplamda 30 dolar civarı siparişler oluşturuyorum. Her satıcı kendisine ait olan ürünü kendi postaya veriyor, bu nedenle aldıklarınızın geliş tarihleri de farklı oluyor. Siparişi verdikten yaklaşık 1 ay sonra minik paketler gelmeye başlıyor. Tüm ürünlerin tamamlanmasını beklemek de çok eğlenceli ☺.

Bu siparişimdeki alacaklarımı da daha çok yılbaşı için seçmiştim aslında. 11 Kasım indiriminde sipariş verdim, çoğunun gelmesi 1 aydan fazla sürdü. Hatta bir satıcıdan aldığım minik hediye paketlerini yılbaşına yetişmediği için iptal ettim ve param iade edildi (şu linkteki ürün).  Daha önce teslimin bu kadar uzun sürdüğü olmamıştı, yılbaşı yoğunluğu nedeniyle olabilir.

Aldıklarımdan gruplayarak bahsedeyim, böyle daha kolay olacak sanırım ☺.

Kalem Kutusu



AliExpress'te gezinirken kalem kutusunun rengini beğenmiştim. Bu tip bir kalem kutusu istiyordum zaten, içindeki ceplerin fazlalığı da hoşuma gitti. Fiyatı 3.58$, aldığım satıcı şu.


735

358

Gayet çabuk geldi, hatta sanırım elime ilk ulaşan ürün bu oldu. Fiyatına göre kalitesi oldukça iyi, aldığımdan beri kullanıyorum. Sadece ürünün rengi fotoğraflarından biraz daha parlak, paketi ilk açtığımda biraz garip geldi ama sonra gözüm alıştı.

563

Sticky Marker

Bu ayraç post-itler beşli olarak satılıyordu, 3.60$. Aslında daha ucuz satanlar var ama onlar rastgele gönderim yapıyorlar. Bu satıcıda seçme şansı vardı, ben de beğendiklerimi mesaj atıp belirttim ve doğru olarak gönderdiler.

976

Linki şurada. Ama şu an tek tek satmaya başlamış, yine istediğinizi seçebiliyorsunuz, tanesi 0.99$.

Bantlar


Kendimi baya tutup dört bant almışım sadece :).En üstteki bayraklı olan kumaş bant. Fiyatı ben aldığımda 0.93$dı, şu an indirimde 74 cent olmuş. Linki şurada.


Aldığım bantlar arasında en sevdiğim bu oldu, oldukça kalın, deseni de çok hoş.

Yılbaşında ofiste çalıştığımız bir firmadan ajanda geldi, üzerinde firmanın adı yazıyor. Hemen bu bantla kapadım, çok güzel durdu ☺.


Satılan diğer desenlerini hiç sevmedim, beğendiğim olsaydı farklı desenini de alacaktım.


İki ve üçüncü bantlar ikili set olarak satılıyor, yanında duran kutunun içinde geliyor. 0.75$a aldım, linki şurada, ancak fiyatı artmış 88 cent olmuş.

Bu bantın kalitesinden de memnun kaldım, normal washi tape. Parlak değil, mat ve arka tarafı biraz gösterenlerden, aslında tam benim sevdiğim gibi ☺.


Dördüncü bantı ise desenini çok beğenerek aldım, bu da ilk gelen paketlerden biri oldu. 69 cente aldım, fiyatı da çok uygun. Link
Bu sevimli kafaları keserek tek tek de kullabilirim, bu yüzden de çok sevdim.


Son sıradaki, üzerinde Angel yazan bant ise benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Paket biraz ezilmiş olarak geldi, bantlarda problem yok ama kutusu biraz ezik çıktı.

Ürün ise fotoğraflardakinden farklı (link). Fotoğraflarda kutunun mekanizması farklı gösterilmiş, bantları tek tek kutudan çekip alabilecekmişiz gibi görünüyor. Ama bana ulaşan kutu normal kapalı bir kutu böyle bir mekanizması yok.

Bir de en büyük problem ürün istediğimden farklı geldi ☺. Satın alırken sarı olanı seçmiştim, yani Bonjour yazanı. Ama kutusu da bantı da turuncu olan geldi, Angel yazan. Tembellik ettim ve para iadesi istemedim, şimdi de “Buyer Protection Time” doldu ☺. Ürün ve işlem ile ilgili oylama kısmında yazdım ben de, satıcıya da ayrıca mesaj yazacağım.

Telefon Kapları

Telefon kabına fazla para harcamam, şimdiye kadar da hep Eminönü’nden alıyordum. AliExpress’te çok uygun fiyata kaplar görünce denemek istedim, gayet de memnun kaldım.


İlki tabii ki Snoopy’li olduğu için aldığım şu ürün. Bu biraz pahalı 1.79$a aldım ☺. Yumuşak silikon, telefona gayet güzel uydu, sadece fotoğraflardaki kadar temiz bir görüntüsü yok. Kabın iç tarafı biraz tırtıklı bu nedenle pürüzsüz görünmüyor ama kötü de durmuyor.

Elinde balon tutan kedini olduğu kabın fiyatı ise 1.16$, şurada.
Desenini çok beğendiğim için aldım, Snoopy’li olandan daha kaliteli çıktı. Daha sonra balerinli olanı da almayı düşünüyorum.

Hello Kitty’li ve Minnie’li diğer iki kabı ise aynı satıcıdan aldım. Bunlar sert, telefona uyar mı diye çekiniyordum ama gayet güzel uydu. Takıp çıkarması rahat. Tanesi 1.99$, farklı desenleri de mevcut, şuradan inceleyebilirsiniz.


Tek sıkıntısı Minnie’yi yanlış yazmışlar ☺. Minne yazıyor, ben de böyle şeylere çok takarım ama fotoğraflarda hiç dikkat etmemişim. Sticker yapıştırıp yazı kısmını kapatacağım mecburen ☺.

Bir de yukarıdakilerden farklı bir satıcıdan dümdüz yumuşak silikon iki kap daha aldım, mavi ve pembe. Ben aldığımda 22 centti şimdi 32 olmuş ☺

Gayet güzel, mat, dokusu güzel, telefonuma da uydu.

Ben zaten telefon kaplarımdan çabuk sıkılıyorum. Ucuz kaplar alıp bir iki ay içinde sıkılınca atıyorum. Bu yüzden benim için uzun süre dayanıklı olması önemli değil, telefonuma uysun, görüntüsü güzel olsun ve 1-2 hafta içinde renk değiştirmesin yeterli. Aldığım kaplar da tüm bu isteklerimi karşıladı ☺.

Ivır Zıvır - Global Trade Retail Store

Global Trade Retail Store daha önce ufak tefek alışveriş yapıp memnun kaldığım bir satıcı. Ürünlerini de beğeniyorum, güvenli olduğunu düşününce bu sefer birkaç ürünlük bir sipariş verdim.


Kablo tutucular çok işe yarıyor, özellikle benim gibi kulaklığını ve şarj aletini sürekli yanında taşıyanlar için harika bir çözüm. Hello Kitty’li olanı 1.21$a aldım, iki tane gönderiyorlar, linki.

Bu satıcıdan bir de duş bonesi aldım ☺. Saçlarıma bakım için yağ sürdüğümde etrafa bulaştırmamak için duş bonesi takıyorum, sonra yıkayıp tekrar kullanıyorum. Bunların da tipleri çok tatlı ☺. Gelen ürün de gayet düzgündü, kafama uydu ve hemen yırtılacak gibi de durmuyor ☺. Şuradan bakabilirsiniz.


Alice in Wonderland stickerları ise 1.90$dı, şuradan aldım.


Boyutu güzel, kutu içinde gönderdiler, saklamak açısından çok iyi. Stickerlar çok kaliteli değil ama, renkleri biraz soluk ve mat. Bu fiyata kalitesi gayet uygun ama, kutudan 48 adet sticker çıkıyor çünkü.


Bu satıcıdan iki sevimli şey daha aldım:


Kuzulu post-iti 0.76$a aldım. Kalitesi gayet normal, bir sorunu yok. Tipi de çok komik ve sevimli ☺.

Kuşlu stickerlardan da çok memnun kaldım. Tipleri çok komik ☺. Hemen ofisteki ve evdeki bilgisayarlarımın kenarına yapıştırdım ☺. Bunu da şuradan, 1.32$a aldım.



Yılbaşı ürünleri

Şişe Kıyafeti

Şişeye giydirilen bu sevimli kazakları AliExpress’te görüp bayılmıştım. Bunu sipariş ettim, gelmesi uzun sürünce Tahtakale’den de Noel Baba kıyafetlisini aldım ☺. Linki şurada, 2.08$, içki şişelerinde çok hoş duruyor.


Fiyonklar


Böyle hazır fiyonkların altın renklileri var bende. Çam ağacını süslerken dalların ucuna tutturuyorum, çok güzel duruyor. Aralarda kırmızı da olsun diye bunları da aldım, gelmesi baya gecikti, gelince de ürünü pek beğenmedim. 82 cente almıştım, fiyatına göre kalitesi gayet iyi aslında ama ağaca asacak kadar beğenmedim. Paket süslerken kullanıyorum ama ziyan olmadı yani ☺.

Yılbaşı Kalemleri




Bu kalemleri yılbaşı hediyesi olarak düşünmüştüm ama baya geç kaldı. Gerçi yılbaşından önce elime geçti ama hediye olarak artık belki önümüzdeki yıla kalırlar :). Siyah renkli ince uçlu kalemler, gayet güzel yazıyorlar. Zaten AliExpress’te satılan kalemlerin çoğu genelde böyle yazıyor. Şuradan bakabilirsiniz.

Kurdeleler


Bu iki kurdeleyi aynı satıcıdan aldım. Bunlar da geç kaldı. Mükemmel kalitede değiller ama gayet güzeller. İnce olan 89 cent, kalın olan 1.02 dolar.

Bu kurdele biraz kumaş banta benziyor. Kalın ve sert. Henüz kullanmadım, bu da seneye kaldı :). 93 cente almıştım, şurada.




10 yorum:

  1. Aliexpress alışverişlerine ara vermiştim şimdi tetiklendi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ben de ürünler gelmeye başlayınca tahmin ettiğimden daha dandik çıkanlar oluyor, yeni sipariş vermekte biraz duruluyorum. Sonra yazısını yazınca, başkalarında görünce yine gaza geliyorum :)).
      Böyle bir döngü oldu bu.

      Sil
  2. Hepsi harika, güle güle kullan ^o^ Böyle herkes aldığını paylaştıkça gerçekten de daha çok birşeyler alası geliyor insanın =D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekürler :).

      Evet bir de insan farklı satıcılar ya da ürünler de görmüş oluyor. Yoksa AliExpress'te bir şey aratıp da karar vermek çok zor, milyarlarca ürün var :)

      Sil
  3. Kalem ve kurdele,heheh ^^ Hepsi birbirinden güzel, güle güle kullan:) Bu arada o kurdeleler bence de süslemede çok kullanışlı, bir sonraki alışverişimde almayı planlıyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) :).
      Ay ama ben bunu unutmuşum, böyle de olmadı. Kalemi şu kadara aldım, kurdeleyi ağaca asmak için beğenmedim paketlemede kullanıyorum :D Fazla ifşa etmişim kendimi :)))))

      Sil
  4. Satışı az olan ürünleri de almışsınız ve gelmiş şoklardayım ben daha alışveriş yapmadım bu siteden işin içine kredi kartı girince gözüm korktu

    YanıtlaSil
  5. https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=4814488732515051854#allposts bloguma bi bakarmısınız? abone olurmusunuz? :)

    YanıtlaSil
  6. ŞİMDİ EVDEN PARA İNDİRMEYİ BAŞLAMAYIN

    Buraya Tıkla

    YanıtlaSil