13 Kasım 2015 Cuma

Zebra Zarasa Milk Color Seti



Zebra Sarasa ile Geç Kalan Tanışmam

Jel kalem sevmediğim için, çok methedilmesine rağmen Zebra Sarasa’lar ile ancak Türkiye’de satışı başladığında tanıştım ama buradaki sınırlı renkleri bile önyargımı kırmama yetti. Sarasa’ları jel kalem olarak nitelendirip geçmek çok doğru değil bence, şimdiye kadar denediğim tüm diğer markalardan çok daha kullanışlı çünkü. Okul yıllarımdan beri jel kalemlerle yıldızım hiç barışmamıştır, nasıl beceriyorum bilmiyorum ama yazarken ucu çıt ediyor ve ya kesik kesik yazmaya ya da hiç yazmamaya başlıyor. Bastırarak yazmakla ilgisi olduğunu düşünmüyorum, çünkü Stabilo’lar ile uçlarını bozmadan çok rahat yazabiliyorum. Ayrıca jel kalemlerin uçları da ayrı dert, 0.5 bana fazla sert geliyor, 0.7 veya fine olunca da zaten büyük olan yazım yüzünden bir de kalemin yayılması eklenince kağıtta yer kalmıyor. Bütün bunlara rağmen okul yıllarımda uzun bir süre inatla bozulana kadar farklı markaların jel kalemlerini kullanmıştım ama en sonunda pes edip jel kalemlere bir daha yaklaşmadım.



Tek tek satılan Zebra Sarasa’ları görüp renklerini beğenince de bu kadar popüler olmuş bir kalemi denemekten zarar gelmeyeceğini düşündüm. İyi ki daha fazla kayıtsız kalmamışım, daha önce jel kalemlerle yaşadığım hiçbir problemi Sarasa ile yaşamadım. 0.7 uçlu kalemlerin mürekkebi çok dağılıp yayılmıyor, böylece hem yumuşak hem de derli toplu yazabiliyorsunuz. Durup dururken yazmaması ya da mürekkebin tıkanması gibi durumlara da maruz kalmadım. Zebra Sarasa ile hiç tutukluk yapmadan yazabileceğinize emin olabilirsiniz, ama zaten bunları biliyorsunuzdur. Türkiye’de satılan renklerin çoğunu zaten denemiş olduğunuzu düşünüyorum :), zaten ben de size başka bir setten bahsedeceğim.

Zebra Sarasa Milk Colors


Türkiye’de satılan renklerini deneyip çok beğenince tabi ki gözüm yurt dışında satılan setlere kaydı. Aslında önce kokulu olan setlere bulaşmam gerekebilirdi ama ben öyle yapmadım. Kokulu setlerde düz renkler var, ben de sadece kokusu için aynı renk kalemlerden almak istemedim. Bu seti renkleri farklı olduğu için tercih ettim.



Milk Colors 2015 yaz aylarında satışa sunulmuş, ben de Ağustos ayında almışıtım. Renkler bu senenin modasına uygun olarak biraz daha pastel tonlarda ve yazdığınızda hafif sedefli görünüyor. Aslında ismindeki Milk ibaresi insanda kremamsı bir renk beklentisi yaratıyor, süt beyazına katılan renkler gibi ama kalemler böyle değil. Renklerin kâğıttaki görünümleri için aşağıdaki fotoğrafları inceleyebilirsiniz, ya da YouTube videomu izleyebilirsiniz.

YouTube videom için buraya tıklayın :).

Kalemler Japonya’da tek tek de satılıyormuş, benim aldığım ise 8 kalemlik bir set. Bu setin içindeki renkler:
Milk Green - Yeşil
Milk Blue Green - Turkuaz
Milk Blue - Mavi
Milk Purple - Mor
 Milk Red – Kırmızı (Narçiçeği)
Milk Pink - Pembe
Milk Orange - Turuncu
Milk White – Beyaz




358

Milk Red diye geçen kalem, sette mor ve pembenin arasında nar çiçeği olarak görünen kalem. Beyaz kâğıt üzerinde gerçekten de kırmızıya yakın görünüyor, ancak siyak kağıtta tam kalemin gövdesinin renginde yazıyor, nar çiçeği.

Bu seri 0.5 uçlu, Türkiye’de satılan 0.7’ler kadar kalın değil yani. Daha ince ve düzenli bir yazıma imkân veriyor. Ve yumuşaklığı 0.5 uçlu bir kaleme göre çok iyi. İnce uçlu kalemlerdeki o sertlik asla yok, yazarken kalem kâğıtta kayıyor.

Nereden Alınabilir?


Instagram’da Zebra Sarasa satışı yapan birkaç hesap var. Açıkçası TL ile satış yapanları pahalı oldukları için tercih etmedim ben. Dolar üzerinden satış yapan hesaplarda da bu seri kalmamıştı.

Ben eBay’den aldım, sorunsuz bir biçimde, kısa sürede elime ulaştı. Amazon ve Rakuten’i de tercih edebilirsiniz, nerede daha ucuz bulursanız oradan alın bence. Ben üç siteyi de farklı zamanlarda kullandım ve hiçbir sorun yaşamadım. Ancak bu sitelerin hiçbiri kendi satış yapmıyor, burada satış yapan kullanıcıları tercih edeceksiniz yani. Bu yüzden ürün fotoğraflarını, açıklamalarını ve yorumları incelemekte fayda var. Çok daha ucuza satan hesaplar da bulabilirsiniz, ama böyle hesapların gönderdiği ürünlerin orijinalliğinden çok emin olamıyorum ben.

Arada sırıtan fuşya ve en baştaki turkuaz bu sete dahil değil :). Onlar Türkiye'de satılan renklerden.
735


Ben kalemlerimden çok memnunum. Kendini çok göstermese de beyaz kâğıtta da kullanılabilir. Ama asıl siyah kâğıtta çok güzel duruyor. Not almak için harikalar, göze çarpıyor, dikkat çekiyor ama yoracak kadar sert ya da pırıltılı renkler de değil.

Böyle farklı renkler ve setler Türkiye’de de satılsa çok güzel olurdu değil mi?


4 yorum:

  1. Harikalar, bayıldım bunlara! Bir süredir bu pastel tonları mı yoksa Snoopy'li setleri mi alsam karar veremiyorum ben de. Hepsini güle güle kullan, ayrıca videoya bayıldım, daha çok video gelir umarım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) O zaman kararsızlığına çözüm mü olur, yoksa daha çok kafanı mı karıştırır bilmiyorum ama Snoopy'nin yeni seti de pastel renklerde :)) Ama 5 renk o set, yarın onun da videosunu çekeceğim :).

      Sil