29 Nisan 2016 Cuma

Kalemlerime kavuştum :) - Staedtler Triplus Fineliner / Amazon.com Alışverişi


(14.12.2016 - linkleri güncelledim :) )

Yeni gözdem ile tanıştınız mı? Staedtler Triplus Fineliner. Snapchatte ya da instagramda görmüşsünüzdür, ama heyecanımdan o kadarla kalmayacağımı da anlamışsınızdır :). Bu set blogda anlatılmayı kesinlikle hak ediyor çünkü.

Heyecanımın nedeni sadece yeni kalem almış olmak değil, uzun süredir uzak kaldığım favorilerime kavuşmak aslında. Yıllardır Staedtler kalemlerin Türkiye’den kaybolması ile ilgili huysuzlanıp duruyordum. Lisedeyken tanışmıştım Triplus serisiyle, bayılmıştım. Birkaç tekli kalemim vardı, sonra da plastik ambalajdaki 10 kalemlik setten de almıştım. Senelerce kullandım. Ucu bozulmadı –ki bastırarak yazardım-, uzun süre de bitmedi –ki okulda kullandığım için çok sık yazıyordum-. Hatta kırtasiyelerde bir anda bulamamaya başlayınca son kalan kalemlerimi oldukça idareli kullanarak bitmemeleri için direndim. Gri rengi daha geçen günlerde bitirdim mesela, 12 senedir kurumayan bir kalemden bahsediyorum yani :).


Aslında neden bu kadar inat etmişim onu da anlayamıyorum şimdi. Staedtler almak o kadar da zor değilmiş. Aklıma mı gelmedi, yoksa sıra mı gelmedi bilemiyorum. Hâlbuki evde kalan Staedtler kalemlerime her uzandığımda, hatta Stabilo ile bir şey yazdığımda “Staedtler neden artık satılmıyor?” diye somurtuyordum.
Çift taraflı gazlı kalemlerini ibeking’ten, MonAmi kalemleri beğenmeyince kuru boya kalemlerini ise Amazon.com’dan geçen sene aldım. İki alışverişimde de yine Staedtler neden satılmıyor diye üzüldüm, peki Triplus seti almak neden aklıma gelmedi :). Gerçekten bilmiyorum, kısmet bugüneymiş.

Geçen günlerde takip ettiğim yabancı Bullet Journal bloglarında gezinirken gördüm, Staedtler kalemleri sıklıkla kullanıyorlar. Aklıma geldi, Amazon’a girip araştırdım hemen. 36’lık seti 21.81$, Türkiye’ye gönderim ücreti (6.40$) ile birlikte 29.64 dolara aldım. Amazon’dan TL ile de ödeme yapabiliyorsunuz, ama dolar kuru bana birazcık daha yüksek geldi. Bu yüzden ödemeyi kredi kartı ile dolar üzerinden gerçekleştirdim ve kredi kartımdaki geçerli kur ile 86TL’ye almış oldum. Stabilo setlerinin 100TL’den başladığını ve Staedtler’in Stabilo’dan çok daha iyi olduğunu düşününce fiyatı oldukça iyi bence. Evet Staedtler’i Stabilo’dan daha çok seviyorum ve bu yazıda bundan birkaç kez daha bahsedeceğim sanırım :).

358

Almak için ürünü araştırırken Amazon’un satıcı olduğu bir sayfa bulamadım. Birçok farklı satıcı var, gönderimi ise Amazon yapıyor, bu ürünlere “Fulfillment by Amazon” ibaresi ile ulaşabilirsiniz. Siz satın alıp ödemeyi Amazon.com üzerinden yapıyorsunuz, satıcı ürünü Amazon’a gönderiyor, onlar kontrol edip paketliyorlar ve size kargoluyorlar.

Benim aldığım ürün sayfası şurada:
Burada ürün tükenmişse şuradan da bakabilirsiniz, aynı ürün satıcı farklı, siparişinizi yine Amazon gönderecek. Bu dükkan da Sharpie aldığım yer :),alışverişlerimden memnun kaldım:

Kalemlerin 20’lik ve 10’luk setleri de var. 20’lik seti almak pek mantıklı değil ama, fiyatı 20 dolar, gönderim ücreti ise 36’lık set ile aynı. 10’luk set ise belki tercih edilebilir, fiyatı 13.49dolar. Türkiye’ye gönderim yapılan ürünün linki şurada:
Staedtler Triplus Roller box set of 10
735


Ben siparişimi 19 Nisan’da verdim, 21 Nisan’da Amazon ürünü kargoya verdi. Tahmini teslimi Salı olarak görünüyordu ama 25 Nisan Pazartesi DHL ile teslim edildi. :) Gayet güzel paketlenmiş ve sorunsuz biçimde ulaştı. Yurtdışı sitelerden alışveriş yapmak gerçekten hesaplı ve çok kolay. Özellikle Amazon’un hızı, müşteri ilişkileri mükemmel. Amazon+DHL ikilisi sayesinde bu alışverişimden de çok çok memnun kaldım.

Kalemlerden ise tabi ki daha detaylı bahsedeceğim ama bir sonraki yazıda :).



Staedtler internet sitesi

triplus® fineliner 334

Staedtler Triplus Fineliner Kalem Seti - 36 Renk


Güncel Linkler

Ürünü Amazon kendi satmadığı için bahsettiğim satıcıda tükenmiş görünebiliyor. Amazon'da arama kısmına "Staedtler" yazın ve sol kısımdan "Ship To Turkey" seçeneğini işaretleyin.
Farklı satıcıların sattığı ama Amazon tarafından paketlenip kargolanan seçeneklerden, Türkiye'ye gönderim yapan çıkacaktır.

Mesela şu linkte ürün mevcut, 23,45USD + 6,40USD kargo ücreti ile satılıyor.


Ayrıca Staedtler 6 yeni renk daha çıkardı. 42'lik setler de satılıyor, o da 40 USD.

https://www.amazon.de/Staedtler-334-C36-Fineliner-Vorteilspack/dp/B00VY9U9W0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1481718815&sr=8-1&keywords=staedtler

Amazon.de Türkiye'ye bedava kargo uygulaması başlattığı için burayı da kontrol etmekte fayda var. Bazı ürünler daha ucuz oluyor. Amazon.de linki de şurada, kargo dahil fiyatı 26,77 EUR oluyor.



Teşekkürler&İyi Alışverişler :)


12 yorum:

  1. Durup dururken masrafa gireceğim ama :))) Harika görünüyorlar. Güzel günlerde kullanın. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da biraz öyle oldu :)) Aslında yıllardır istiyordum ama almam çok ani oldu, bir anda masrafa girdim :D. Çok güzeller ama hiç pişman değilim :), Snoopy'li Zebra Sarasalarımdan sonra en mutlu olduğum alışveriş oldu.

      Çok teşekkürler.

      Sil
  2. Stabilo nun şeker setlerini beklerken bu daha avantajlı görünüyor bende sayenizde masrafa gireceğim 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet fiyatı çok uygunmuş gerçekten, uzun süredir aklımdaydı ama bu kadar hesaplı olacağını düşünmemiştim :).
      Stabilo'nun 20'lik setlerini genelde 90TL civarında görüyorum.

      Linki değiştirdim, başka bir satıcıda var :), o da Türkiye'ye gönderiliyor. Oradan da oil based Sharpie almıştım ben :)).

      Sil
    2. Teşekkür ederim bakıyorum hemen sevgiler 💙

      Sil
  3. Şimdi baktım kalmamış maalesef 🙁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim aldığım satıcıda tükenmiş, ancak Türkiye'ye gönderim yapan başka satıcılar da varmış. Linkleri güncelledim :)

      Sil
  4. Merhabalar,
    Ben de sizin gibi Staedtler'in Stabilo'dan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ben Ankara'dayım ve burada bahsettiğiniz 10'lu plastik kaplı setler 16-17 lira gibi fiyatlara bulunabiliyor.Bu da alınabilirliğini fazlasıyla arttırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MErhaba,
      Stabilo çılgınlığının içinde benimle aynı fikirde biri olduğu için çok mutlu oldum :).
      Çok iyiymiş Ankara'da bulabilmek de, fiyatı da :). Ben eski setimin plastik ambalajını kaybettim :(, sırf ambalaj için 10'lu set almayı düşünüyorum. O ambalaj ayakta durunca kullanırken çok rahat oluyor :).
      İstanbul'da gittiğim hiç bir kırtasiyede bulamıyordum uzun süredir, belki Ankara'dakiler kendileri getirmiştir.

      Sil
    2. ankarada nerede buldunuz acaba ???

      Sil
  5. Staedtler kalemleri ben de çok severim ve aynı şekilde ben de Türkiye'de satışı yavaş yavaş azaldıkça aynı şeyleri hissetmiştim, şimdi sen de okuyunca demek yalnız değilmişim dedim =D En son Final kırtasiye vardı Bursa'da orada tek tek satılırken almıştım, orası da kapandı şimdi BKM'de yanlış hatırlamıyorsam 5li özel setlerinden 1-2 tane görmüştüm, böyle manga çizimi gibi temalı setlerdi, ne olduğunu tam hatırlayamıyorum. Dediğin gibi çok kaliteli ve bence epey güzel görünüşe sahip kalemler, yabancı youtube hesaplarında falan ben de çok görüyorum, epey seviyorlar biz de niye bu kadar kısıtlıysa satışı =/ Güle güle kullan hepsini =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde bir Stabilo çılgınlığıdır gidiyor :/ Ben de yalnız olmadığımı gördüğüme çok sevindim :).
      Aslında Türkiye'de olmaması isabet de olmuş, kim bilir bu setlerin fiyatı ne olacaktı :). Amazon'dan oldukça uyguna almış oldum.

      Çok teşekkürler:)

      Sil