9 Mayıs 2016 Pazartesi

Midori Traveler’s Notebook – Nasıl Aldım?


Yine uzun süredir istememe rağmen “Bir gün alırım.” diye ertelediğim, sonunda alma kararımı ise aniden verdiğim bir ürünle karşınızdayım J.

Bu sefer konumuz Midori / Traveler’s Company markasının Traveler’s Notebook ürünü. Bu yazıda nereden nasıl aldığımdan, nerelerde bulabileceğinizden bahsedeceğim.

Defterin özellikleri ile ilgili geçen günlerde bir yazı eklemiştim, şuradan bakabilirsiniz.

Midori Traveler’s Notebook - Nedir?


Detaylarını ise kendi Traveler’s Notebook’um -ki bundan sonra TN olarak bahsedeceğim- geldiğinde paylaşırım :).

735

Ne zamandır gözüm Traveler’s Notebook’ların üzerindeydi, hatta Instagram’da TN kullanan birkaç hesap takip etmeye başlamıştım ve hashtage eklenen fotoğraflara da düzenli olarak bakıyordum. Ama iş satın almaya geldiğinde elim bir türlü gitmiyordu. Sadece siyah ve kahverengi kapakları mevcuttu, bu renkleri de ben çok fazla sevemedim. Limited Edition olarak laciverti çıkmıştı –Blue Edition- ama bunun için de geç kalmıştım ve çoğu yerde tükenmiş görünüyordu, satışta olanlar da oldukça pahalıydı. Aklıma geldikçe deftere bakınırken, Nisan sonunda Camel renginin çıkacağını öğrendim. Daha önce 5. Yıldönümü özel serisi olarak çıkan bu renk şimdi siyah ve kahverenginin yanında sürekli olarak satışta olacaktı. İstediğim renge karar vermiştim artık J.

358


Geçenlerde Amsterdam seyahatimiz için kalem-defter dükkânlarını araştırırken Misc Store’a rastladım. İnternet satışları da olduğunu öğrenince, gittiğimde neler alabilirim diye bakmaya başlamıştım ki karşıma Traveler’s Notebook çıktı.  Hem de ana sayfada “Blue Edition Still Available” etiketiyle. Tam da tatil günlüğü olarak yanımda nasıl bir defter götürmeliyim diye düşünürken J. Traveler’s Notebook’tan daha iyi bir seçenek olabilir miydi? Böylece deri kılıfı her zaman kullanabilir, her seyahat hatta tatil harici kullanımım için de içindeki defterleri değiştirirdim.

Biraz fiyat araştırması yaptım ve sonuç olarak Pencils.jp’den camel rengini sipariş ettim. Aslında aklım hala lacivertte, ne de olsa “Limited Edition”dı. Biliyorsunuz sınırlı süre üretilen renklere karşı zaafım var, bir süre sonra bulunamayacak olması beni cezbediyor J. Ama lacivertin karşısındaki seçenek camel olunca onu tercih ettim çünkü normalde mavi ve laciverti çok sevsem de deride en sevdiğim ton “deve tüyü”dür.


Misc Store yerine Pencils.jp’den almayı tercih etmemin nedeni ise tatile çıkmadan defterin elimde olmasını istememdi. Böylece TN'im seyahatimin başından itibaren yanımda olabilecek. Fiyat açısından da pencils.jpMisc Store’a göre biraz daha uygun. Gerçi ben internet siparişi yerine görüp almanın keyfi için fiyat farkını göze almıştım aslında, ama bir an önce elimde olması isteği hepsine üstün geldi.

Gelelim nerelerden alabileceğinize…

1) Yurtdışı

Eğer yurtdışına çıkma planınız ya da çıkacak bir yakınınız varsa, önce oradaki mağazaları araştırın.
Amsterdam Misc Store’da Regular Size Camel defter 49,90EUR’du, lacivert ise 59,90EUR. Zaten Misc Store Midori markasının distribütörüymüş, diğer Avrupa ülkelerinde de bulabilmeniz mümkün.

Eğer Japonya’ya gidecek birilerini duyarsanız ise hemen yapışın J. Böylece Tokyo’daki kendi mağazasından daha ucuza aldırabilirsiniz. Traveler’sFactory Online Shop’ta camel normal boy TN’in fiyatı 4000 Yen. (Yaklaşık 110TL ediyor, Misc Store fiyatı 160TL'den fazla oluyor.) Uluslar arası gönderim yok maalesef. Ama TN satan Japonya’daki diğer mağazalarda da fiyatlar bu civardadır diye düşünüyorum.

Ayrıca Japonya’da internette göremediğim ürünleri de bulma şansınız var, bantlar ve stickerlar gibi.

 2) Japonya Instagram hesapları

Japonya’da yaşayan birçok kullanıcının satış amaçlı instagram hesapları var. Ben çoğu Zebra Sarasa’mı böyle bir hesaptan alıyorum mesela (@ballpensandetc). Bu hesaplar TN de satıyorlar. Genelde fiyatlar (camel için) 55 dolar + 15 dolar civarı gönderim ücreti.

3) Amazon.com


Amazon.com’da Japonya’dan TN gönderen satıcılar da var. Siyah ve kahverengi olanlar 50 dolar, camel ise 61,34 dolar. Türkiye’ye gönderim için ücret istemiyorlar.



4)  Pencils.jp

Benim tercih ettiğim pencils.jp’de Camel TN’in fiyatı 4300 Yen. Alışverişinizi yapıp siparişi veriyorsunuz, onlar gönderim ücretini ekleyip PayPal hesabınıza fatura gönderiyorlar. PayPal üzerinden ödemeyi gerçekleştiriyorsunuz.

Benim refilller ile birlikte tüm aldıklarım 5.980 Yen tuttu, 1.500 Yen gönderim ücreti ile toplamda 7.480 Yen fatura edildi. PayPal ile direkt Yen olarak ya da TL olarak ödemeyi yapabiliyorsunuz. Dolar dışındaki para birimlerinde kredi kartlarında tutar önce dolara çevirilip, dolardan Türk Lirasına dönüştürülerek ekstreye yansıtılıyor. Bu sırada kurlar çok farklı olabilir diye ben PayPal’in kuruna razı geldim ve 7.480 Yen için 202TL ödedim.

Almadan önce siteyi araştırdığımda güzel yorumlara rastladım. Zaten gönderim ücreti için mail attığımda da gayet düzgün ve kibarca yanıt verdiler. Japon’ların iş ahlakını maillerinden bile hissediyorsunuz J. Ödemeden sonra 1 hafta içinde kargoya veriyorlarmış, Türkiye’ye gelmesi de 1 hafta sürermiş. 19 Mayıs öncesi tam tatile çıkmadan önce elimde olacak sanırım, umarım gecikmez J.

Kargoya vermekte biraz geciktiler aslında, siparişi 28 Nisan Perşembe günü vermiştim, ödemeyi de Cuma yaptım. Bugün (9 Mayıs Pazartesi) kargoya vermişler. Neyse yetişsin de çok önemli değil. 
Elime geçtiğinde sizi Traveler’s Notebook’umlu fotoğraf ve postlara boğup sıkabilirim sanırım J. O zamana kadar hoşçakalın J






9 yorum:

  1. Bu defterler gerçekten harika, bunlarla öyle güzel şeyler yapıyorlar ki insanın ağzının suyu akıyor görünce. Sana yardımcı olabilecek birkaç link yollayacağım bu defter için, birde gezdiğin yerlerde bilet, broşür, restaurant kartları, fişler vs. ekstra dikkatle topla, özellikle de haritaları ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insertler çok basit aslında kolaylıkla bulunur da ben deri kapaklara vuruldum :).
      Günlük ya da planner olarak kullanan çok var, ben öyle kullanamam sanırım ben tamamen bir Travel Journal olarak düşünüp aldım.
      Ben TC haricindeki ürünleri ve efemeraları kullanan hesapları daha çok seviyorum, TC benim için biraz fazla retro kaçıyor aslında :))

      Sil
  2. Harika bilgiler bunlar teşekkürler :) blogunuzu takibe aldım bende bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Paypalden dolayı ısmarlayamıyorum pencils.jp den diğerleri de ciddi pahalıya geliyor off offf

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PayPal tam bir hüsran oldu ama tekrar gelecekmiş diyorlar, umarım doğrudur.

      Sil
  4. türkiye'de yok mu bunlardan ya, ben uzun zamandır takip ediyorum ama..

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil