14 Ekim 2015 Çarşamba

İndirim Kovalayıcı - Moleskine Shop alışverişim



Tatiller, ofisteki yoğunluk derken bir aydır blog için kelime yazamadım. Bahsedeceğim çok şey var aslında ama kolaydan başlayayım en iyisi.

Geçen gün ilk defa Moleskine’in online alışveriş sitesinden alışveriş yaptım. Aslında bir süre önce Türkiye’ye gönderim yapmaya başlamışlardı, ama Amazon veya Türkiye’deki satış yapan kitabevleri ve kırtasiyelere göre daha pahalı kalıyordu. Son birkaç aydır ise Moleskine’in internet sitesindeki fiyatlar da mağazalardaki seviyeye indi. Sanırım Türkiye’deki satış politikalarını değiştirdiler, hatta belki bunun bir süredir çoğu mağazada özellikle özel seri Moleskine’lerin satılmaması ile de ilgisi olabilir. Sebebi çok da önemli değil, sonuç olarak https://store.moleskine.com/tur Moleskine almak için iyi bir alternatif haline geldi.

Ben de alacaklarımı öncelik sırasına dizmiş, ara ara Moleskine’in internet sitesini kontrol ediyordum. Önceliğim Peanuts 2016 ajandalarındaydı ama Aralık ayının biraz daha yaklaşmasını bekliyordum. Geçenlerde alışveriş siteleri için kullandığım mailimdeki gelen kutusunu temizlerken şansa Moleskine store’daki indirimle ilgili bir mail gördüm. Genelde böyle mailleri hep sonradan fark ederim :). 5 Ekim için sadece o güne özel, sipariş verirken uygulanacak %20 indirimin haberini veriyordu. İstediğim iki ajandayı hemen sepete ekledim, %20 indirimi görüp rahatladım ancak bir türlü siparişi onaylayıp ödeme ekranına geçemedim. Elim gitmedi nedense :).


D&R’da var mı diye baktım, başka bir defter mi alsam diye baktım, internette dolanırken Moleskine’den bir mail daha geldi. “Kararsız” kaldığım için %10 indirim kodu göndermişlerdi :). %20 indirimin üzerine kuponumu da kullandım, 78TL üzeri alışverişlerde Türkiye’ye gönderim ücretsiz olduğu için kargo parası da vermedim. Böylece ikisini oldukça uygun fiyata almış oldum. 2016 ajandaları henüz Türkiye’de satılmadığı için fiyat karşılaştırması yapamıyorum, ama bundan daha ucuza satılacağını da düşünmüyorum zaten.




Bu indirimler ve uygun fiyat Moleskine online shop’tan ilk kez alışveriş yapmamı sağladı ama beni gerçekten kazanmaları sorunsuz ve hızlı kargo eklenince oldu :). Siparişimi 5 Ekim Pazartesi akşamı vermiştim, ertesi gün hemen kargoya verildi. İtalya’dan çıkmış, DHL ile 8 Ekim’de elimdeydi. Güzelce paketlenmiş, ürünlerde hiçbir sorun yoktu. D&R’ın üç ayrı kargo ile 10 günde siparişi tamamlayamadığı gönderilerine alışmıştım ben oysaki, Moleskinelerimi elime almak için heyecanlansam da bu kadar çabuk geleceğini düşünmemiştim.

735


358
Paketimin gezdiği yerler :)
İnternetten sık sık alışveriş yapan biri olarak, Türkiye’deki alışveriş siteleri ile de karşılaştırınca Moleskine shop ile olan ilk deneyimimden çok memnun kaldım. Moleskine almayı düşünüyorsanız mutlaka siteye üye olun. Eğer yeni çıkan Limited Edition defterlerden alacaksanız zaten şu an Türkiye’de fazla seçeneğiniz yok. Simpsons, Mickey Mouse ve Alice In Wonderland gibi daha önce çıkan defterler içinse buradaki dükkanları ve internet sitelerini de araştırmakta fayda var, bazen Türkiye’den daha ucuza almak mümkün olabiliyor. Hatta Moleskine shop ve Amazon’da tükenmiş bir defteri Sirkeci’deki kırtasiyelerde hatta D&R’da bulabilme ihtimaliniz de çok yüksek.

Her halükarda Moleskine online shopa üye olup kampanya ve indirimleri takip etmelisiniz, benim yararlandığım gibi indirimler ya da kuponlar denk geldiğinde fiyatlar çok çok uygun. Zaten Moleskine gerek fiyatı gerek de özel kapakları nedeniyle kırtasiyede görüp “Aa güzelmiş bunu da alayım.” dediğimiz ürünler kategorisinde değil. Almak istediğiniz defter ya da defterlere karar verip Moleskine satan yerlerde fiyat araştırması yapabilir, herhangi bir indirim denk geldiğinde alabilirsiniz. Beğendiğiniz ürünün tükenmesi ile indirime girmesi arasındaki zamanı iyi ayarladığınız sürece sorun yok, benim gibi uygun bir alışveriş yapabilirsiniz :).

4 yorum:

  1. Bana da geçenlerde iki kez kargo bedava maili geldi; ikisinde de kararsız kalmıştım ama bu kadar kısa sürede eline ulaştığını okuyunca bir daha kaçırmam heralde =D Güle güle kullan, şahaneymiş aldıkların. Peanuts'a bayılıyorum ben de ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kargo bedava kampanyasını çok sık yapıyorlar, ben iki ajanda alacağım için zaten kargo bedava olacaktı, bir de kasım sonuna kadar alabilirim diye düşündüğüm için o kampanyalar harekete geçmem için yeterli olmadı :). İlk siparişe %10 indirim gibi şeyler de görüyordum, onu da bir kontrol et istersen.

      Çok teşekkür ederim :). Peanuts benim de favorim, Moleskine'in klasiği haline geldiği için çok memnunum.

      Sil
  2. öncelikle merhaba ilk olarak bende çanta siparişi verdim.ancak ödemesini kredi kartı bilgilerimi girmeme rağmen ödeme yapamadım siz kapıda mı ödediniz? bilgilendirirseniz sevinirim iyi günler

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil