Lego Batman: Visual Dictionary 2012 yılında çıkmış, Batman setleri, karakterler ve araçlar ile ilgili bilgiler var içinde. 2006 yılında satışa sunulan ilk Lego Batman setlerinden başlayarak 2012’ye kadar çıkanların hepsine yer verilmiş. Daha sonraki sayfalarda tek tek figürlerin, araçların –özellikle Batmobile’in- ve diğer Lego parçalarının (Batcave’deki eşyalar gibi) detaylı anlatımı yer alıyor.
Açıp açıp sürekli bakacağınız harika bir kitap değil, içerik olarak çok eğlenceli ya da bilgi dolu bir dünya sunmuyor. Liste fiyatı 22 dolar görünürken şu an Amazon’da 11.96 dolara satılıyor. Fiyatı ve kapağında hediye olarak gelen Electro Suit Batman'i göz önünde bulundurunca almaya değmeyecek bir kitap değil.
Electro Suit Batman |
İlgimi çeken diğer Lego kitapları ise Star Wars ile ilgili olanlar. Aslında bunlar artık bir seri halini almış çünkü sürekli güncellenmiş. İlki 2009 yılında çıkmış, Lego Star Wars: The Visual Dictionary. Minifigure hediyesi olarak Luke Skywalker var yazıyor ama ben pek benzetemedim kendisine :).
385 |
Batman kitabına benzer şekilde 1999 yılında çıkan ilk setlerden itibaren tüm Lego Star Wars setleri katalog gibi gösterilmiş, ayrıca setleri ait oldukları film bölümlerine göre de ayırmışlar. Daha sonrasında ise yine Batman’deki gibi figürler ve araçların tek tek ve detaylı anlatımıyla devam ediyor kitap.
875 |
Batman’dan farklı olarak Star Wars için bir tane yeni genişletilmiş baskı, Dark Side için ayrı bir kitap ve bir tane de sadece figürlerin anlatıldığı karakter ansiklopedisi mevcut. Genişletilmiş baskı 2014 yılında çıkmış, adı Lego Star Wars: The Visual Dictionary Updated and Expanded olarak geçiyor. Kapağında hediye olarak yine Luke Skywalker figürü var, bu seferkinin versiyonu değişik ama. Önceki kitap gibi yine tüm Lego Star Wars setlerinin katalogu ile başlıyor, ama sonrasında içerik ilk kitaptan farklı tarzda ilerliyor. Yani ilk kitabının aynısının sonuna yeni figür ve setleri ekleyip tekrar basmamışlar, benzer bilgiler var ama ilkinden farklı bir kitap. İlk kitabı almadıysanız belki direk bu versiyonu almayı düşünebilirsiniz ama ikisine de sahip olmak aynı kitabı iki kere almış olmak demek değil.
169 |
Lego Star Wars: the Dark Side ise benzer konseptte sadece kötüler ile ilgili bilgiler içeriyor.
Sanırım kötülerin tam da kötü olmadığı ve belki de iyi karakterlerden daha bile çok sevildiği tek dünya Star Wars. Bu açıdan düşünüldüğünde bu kitap da oldukça ilgi çekici. Hatta açıkçası yukarıda bahsettiğim iki kitaptan daha çok hoşuma gitti. Amazon’da 11.12 dolara satılıyor ve minifigure hediyesi de Emperor Palpatine :).
Son olarak bir de Star Wars için özel olarak hazırlanmış figür ansiklopedisi var, Lego Star Wars Character Encyclopedia. Benim en sevdiğim kitap bu oldu, çok büyük bir Star Wars hayranı değilim, Star Wars setleri de genelde benim Lego için ayırdığım bütçeyi aşıyor. Bu yüzden Star Wars için genelde sadece figürleri almayı tercih ediyorum.
Bu kitap için de güncellenmiş bir baskı mevcut, ilk baskısı 2011 yılında çıkmış. Kapağındaki figür hediyesi Han Solo. Sanırım biraz da bu nedenle Amazonda sıfır fiyatları yeni versiyonuna göre daha pahalı (28 dolar), kullanılmışlarını da bulmak mümkün tabi.
Yeni baskısı ise tazecik Nisan 2015 basımı, Lego Star Wars Character Encyclopedia: Updated and Expanded. Kapağındaki figürün ne olduğunu ise anlayamadım açıkçası, “New Exclusive Minifigure” yazmışlar ama beyaz kıyafetli bir adam var, kimseye benzetemedim.
Bu kitapta da tüm Star Wars figürleri tek tek anlatılıyor. Yeni versiyonunun Amazon fiyatı ise 13.40 dolar.
Ben öncelikle Lego Minifigures kitaplarını almak istiyorum. Onları tamamladıktan sonra Star Wars için The Visual Dictionary mi Character Encyclopedia mı hangisini alacağıma karar veririm. Star Wars setlerini almadığım için sadece karakter ansiklopedisini de alabilirim, ya da yine aynı sebeple açıp en azından setlerin resimlerine bakmak için Visual Dictionary’i de alabilirim. Henüz karar veremedim :).
0 yorum:
Yorum Gönder