Anı topla, kes, biç, yapıştır faaliyetlerine girişince ufak tefek fotoğraflar basabileceğim bir printer benim için ihtiyaç haline geldi. Çok yer kaplamayacak, ajandama yapıştırabileceğim boyutlarda fotoğraflar basabilecek bir makine istiyordum. Baskı kalitesinin de mükemmel olmasına gerek yoktu. Tüm bu isteklerimi teknoloji danışmanım ağbime ilettim ve bana iki makine önerdi: Canon Selphy CP910 ve Polaroid ZIP.
İkisini de araştırdık, ben sonuçta Canon Selphy’de karar kıldım. Bu yazıda tercihimin nedenlerinden bahsedeceğim :).
Polaroid ZIP
Polaroid ZIP kompakt, minik ve çok tatlı bir printer. Boyutları oldukça küçük (iPhone 6 plus’tan biraz daha büyük) ve çok hafif. Şarjlı çalıştığı için de yanınızda taşımaya çok uygun. Bluetooth ile telefonunuza bağlanıyor, kablo derdi yok.
Türkiye’de beyazdan başka rengi satılıyor mu bilmiyorum ama çok tatlı bir fuşya ve turkuazı da mevcut. Üzerinde ekran ya da düğme de bulunmadığı için sticker yapıştırmaya da elverişli, renkli koruyucu kılıf veya stickerlar ile kullananlar da var.
2x3 inch boyutlarında fotoğraf basıyor. Kendi fotoğraf kağıtlarını kullanıyorsunuz, 30’luk ve 50’lik paketleri var. 50’lik paket Amazon.com’da Türkiye’ye shipping dahil 30 dolar civarına satılıyor. (şurada)
Termal baskı ile çalıştığı için mürekkepli değil, kartuş derdi yok. Sadece kağıdını almanız gerekiyor. Ve kağıtların en güzel özelliği sticker olması. Fotoğrafı basıp arkasındaki kağıdı soyarak istediğiniz yere direkt yapıştırabilirsiniz.
Ama Youtube’dan izlediğim videolarda gördüğüm kadarıyla baskı kalitesi biraz düşük. Sirkeci’de Instax Share printer ile basılmış fotoğraflara bakmıştım, çok kötüydü. Açıkçası bu nedenle ZIP’den beklentim de biraz düştü.
En güçlü özelliği ise pratikliği. Ufak, hafif, yanınızda taşıyabilir ya da evde çekmecede saklayıp istediğinizde kullanabilirsiniz. Ne prize takmanıza gerek var ne telefona bağlamanıza, tamamen kablosuz. Sticker kağıtları büyük kolaylık. İhtiyacınız benimkine benzerse –fotoğraf basıp oraya buraya yapıştırmak- bu kağıtlar işinizi çok kolaylaştıracaktır.
http://www.polaroid.com/zip-instant
http://www.polaroid.com/products/zip-instant-photoprinter
https://fotografium.com/urun/polaroid-zip-mobil-yazici-8561?gclid=CJf6yfb7vMoCFYOfGwodxdsEYQ
Canon Selphy CP910
Canon Selphy CP910 ise Polaroid ZIP’nin yanında masaüstü bir ürün kalıyor. Polaroid ZIP gibi telefondan daha büyük bir alet olarak değil de, normal bir printera nazaran daha küçük ve hafif bir printer olarak düşünebilirsiniz. Yine de yanınızda taşımaya uygun, çok ağır değil. Yazlığa ya da kalmalı akraba ziyaretlerine giderken götürülebilir yani :).
358 |
Baskı almak için ise illa kabloya ihtiyacınız yok. Bilgisayar ya da telefonunuzu USB kablo ile bağlayabilirsiniz tabii, ama WiFi ile de bağlanabilirsiniz. Ayrıca USB bellek ve SD kartlarınızı direkt cihaza takıp içindeki fotoğraflardan seçtiklerinizi basabilirsiniz.
Üzerindeki LCD ekran ve tuşlar kullanım kolaylığı sağlıyor. Baskı boyutunu seçip, renk ayarı, kesme yapabiliyorsunuz.
167 |
Polaroid ZIP’ye benzer kâğıt kullanmak istiyorsanız, bu da Canon için mevcut. 2,1x3,4 inch ölçülerinde 18 çıkartma içeren kâğıt setleri de var. Ancak bu kâğıt setini kullanmak için bir de ayrıca cihaza takacağınız kâğıt kasetini almanız gerekiyor.
Ben sticker olayına çok takılmadım. Bastığım fotoğrafları kesip yapıştırırım diye düşündüm. İlla sticker istersem de kâğıt kaseti ve sticker kâğıt setinden alma şansım da var zaten.
Ayrıca izlediğim Youtube videolarında ve okuduğum incelemelerde gördüğüm kadarıyla da baskı kalitesi Polaroid ZIP’den çok daha iyi.
Baskısının daha iyi olması, kâğıt boyutunun daha büyük olması, illa elimde taşıyabileceğim kadar ufak bir yazıcı aramadığım ve çıkartma olsun diye tutturmadığım için Canon Selphy CP910’u tercih ettim.
İnternetten aldım, elime de ulaştı . Kutu içeriğini ve kullanımını anlatan daha detaylı bir yazı ve video ekleyeceğim :).
http://www.canon.com.tr/for_home/product_finder/printers/direct_photo/selphy_cp910/accessories.aspx
http://www.fotopazar.com/canon-selphy-cp910-wireless-fotograf-yazicisi
http://www.fotopazar.com/canon-cp-serisi-yazici-icin-kp-108in-kartus-ve-kagit-seti
ewt cok super görünüyor fakat bende normal yazıcı boyutlarında sticker yazıcı arıyorummmmm
YanıtlaSilO zaman normal yazıcıya sticker kağıt koyman yeterli. Özel bir makine almana gerek yok.
Sil