Bir süredir içimde büyük bir boyama kitabı boyama isteği vardı. Çevremde küçük çocuk kalmadığı için olsa gerek uzun zamandır bu dürtüyü onları bahane ederek bastıramamıştım. Ara ara aklıma gelen “Keşke şöyle biraz daha büyükler için bir boyama kitabım olsa.” temennimi internette boyamaya hazır boş çizimler arayarak geçiştiriyordum. Pinterest’ten hatta Google’dan da pek bir şey çıkmıyordu, bulduğum en işe yarar şey Winnie The Pooh ve bal kavanozu olmuştu.
Sonra bir gün yatakta gözümü açmış, ilk iş elime telefonumu alıp instagrama bakarken farklı profillerin fotoğraflarındaki boya kalemleri çarptı gözüme. Büyükler için boyama kitabı varmış meğersem, ortalığı kasıp kavurmuş Türkçe baskısı (!) bile çıkmış. Parantez içine koyduğum ünlem sizi güldürmesin, boyama kitabının Türkçe baskısı olması önemli, Türkçe olmasa mesela 20. Sayfayı açıp kenarda yazılanları anlayamayınca “Ne dandik kitap ortasını neden boş bırakmışlar?” diye düşünebilirdik. Neyse ki Türkçe ki o boşluğu kendi yaratıcılığımızı kullanarak doldurmamız gerektiğini okuyabiliyoruz. Sayfalar biraz daha kalitesiz ama olsun Türkçe sonuçta.
Her neyse bu ortamın farkına varınca daha fazla vakit kaybetmeden hemen kitabın fiyatını araştırmaya giriştim. Ama halletmem gereken önemli bir konu daha vardı: boyama kalemleri. Eski çılgın renkli günlerimdeki kalem setlerimden kalanlar çok işe yaramayacak gibi duruyordu. Bana alınan veya ağbimden miras kalan boya setlerimin tümünden artakalanları tabi ki atmaya veya vermeye kıyamamış, kutuları yer kaplamasın diye hepsini ilkokul yıllarımdan dağılmadan kalmayı başarmış mavi NafNaf kalem kutusunun içine toplamıştım. O kalemkutuyu en son çıkarışım, şimdi 15 yaşında bir delikanlı olan kuzenim küçükken bana geldiğinde verdiğimiz boyama partileriydi sanırım. Pek işimi görmeyeceğini düşündüm bu yüzden. Bir de silindir teneke kutuda 24’lü Faber Castell kalemlerim vardı ki, Faber Castell’in boyalarını pek sevmediğim için onları da kullanmak istemiyordum.
Böylece Esrarengiz Bahçe araştırmanın bir ucuna boya kalemi aramayı da ekledim ve ibeking’te ne zamandır içimde uhde olan MonAmi kalemlere rastladım. Küçükken bu marka pastel boyalarım vardı ve çok severdim, tedavülden kalktığını düşünüyordum ama kalkmamış. Zaten ben MonAmi’yi yabancı bir marka da sanıyordum ama öyle de değilmiş. Ben de ibeking’den MonAmi karton kutuda 24’lü kuru boya, MonAmi Metallic, bir de yine eskiden bayılarak kullandığım ama artık bulamadığım Steadetler’ın kalın ve ince olmak üzere çift uçlu keçe kalemlerini aldım. Kalem boyaların aslında metal kutuda olanını daha çok beğenmiştim, ibeking’te olmayınca bulamayacağımı düşünüp karton kutulusunu aldım ama metal kutulu olan kırtasiyepaketinde satılıyormuş. MonAmi Metallic’i de metalik renklerde boyuyor sanıp aldım ama öyle değilmiş, sadece kalemlerin gövdesi metalik renkte. Steadetler de bir problem yok :).
Başlamak için gerekli malzemeleri toplamış olmanın verdiği rahatlama, Esrarengiz Bahçe’nin kapağını açınca yerini hafif bir şok ve iç sıkıntısına bıraktı :). Minicik minicik yapraklar, çiçekler. “Ben bunları boyarsam kör olurum.” diye düşündüm. Çareyi de Tübitak’ın Herkes İçin Boyama Kitabı’nın kırmızı ve mavi serisinde buldum. Kitaplar minik ama desenler büyük. Boşlukları kendiniz tamamladığınız aktiviteli sayfaları da var. Ama bu sayfaların çoğu biraz çocuksu kalmış, ev, ağaç, çiçek çizmece gibi aktiviteler. Beni hayal kırıklığına uğratmadı, yeteneklerime uygun sayfalardı çünkü :).
Bir süre bu iki kitap ile oyalandıktan sonra Esrarengiz Bahçe’ye gözüm daha bir alıştı. Beğendiğim bir sayfadan boyamaya başladım ama kitabın kaliteli sayfaları beni biraz zor durumda bıraktı açıkçası. Ben kuru kalem boya ile boyama yapmayı seviyorum, Esrarengiz Bahçe’nin sayfa yapısı bu kalemleri kullanmayı biraz zorlaştırıyor açıkçası. Sayfaları parlak ve kaygan, kuru boya istenen rengi vermiyor. Ben önce bu durumun MonAmi yüzünden olduğunu düşündüm ve Amazon’dan Staedtler Noris Club siparişi verdim. MonAmi’ye göre çok daha kaliteli ama istediğim sonucu onlarla da alamadım. Esrarengiz Bahçe’yi boyamak için en rahat ve renkli yol keçeli kalemler bence. Gerçi ben o anki keyfime ve boyadığım sayfaya göre farklı kalemler kullanıyorum. Bazen sadece keçeli kalem ve ince ve kalın uçlu Stabilo’lar ile boyuyorum, bazen de kuru boya ile boyayıp, Art Fine kaligrafi kalemleri ile kendimce gölge ve çizgiler oluşturuyorum, daha canlı olmasını istediğim kısımları da sadece Stabilo ile boyuyorum.
kırtasiye |
Şimdilik böyle mutluyum, özellikle yazın müzik dinleyip boyama yapmak çok keyifli. Bir de babil.com’dan Süper Mandala siparişi verdim, boyama macerama mandalayı da ekleyeceğim. Renk bütünlüğü konusunda çok başarılı olmadığım için daha soyut olarak desen boyamak da eğlenceli olacak bence.
163 |
163 |
0 yorum:
Yorum Gönder