16 Aralık 2015 Çarşamba

Yılbaşı Alışverişi - Eminönü




Eminönü İstanbul’a dair en sevdiğim şeylerden biri olabilir. Her mevsim ve her konseptte çok eğlenceli ve gezmekten çok keyif aldığım bir yer. Bir kere yemek alternatifi çok fazla ve hepsi çok leziz :). Bir de ıvır zıvır cenneti, daha ne olsun :).

Yılbaşı için de IKEA’nın yanında tabi ki Eminönü’ne özellikle Tahtakale’ye uğramasam olmazdı. Alışık olduğum gibi geniş bir zamanda sallana sallana gezemedim ama yine de merak ettiğim her dükkâna girme fırsatım oldu.

İstanbul’da yaşayanlar için belirteyim, eğer amacım ıvır zıvır alışverişi ise Eminönü meydandan, peynircilerin olduğu sokaktan girip, Kurukahveci Mehmet Efendi’den sağa dönüyorum ve bu yolu takip edip yan sokaklara da girip çıkarak tüm dükkânlara bakıyorum. Kimi zaman peynircilerin olduğu kısım çok kalabalık oluyor, Mehmet Efendi’nin önünde de sıkışıp kalıyorsunuz. Böyle durumlarda ise Hamdi’nin (kebapçı olan) ilerisindeki sokaktan giriyorum.

Aslında gideli baya oldu, Aralık başıydı ama dükkânlar çoktan yılbaşı moduna geçmişti bile. Çok dandik gerçekten çirkin süslerin olduğu dükkânlar da var, daha kaliteli ve güzel görünenlerin olduğu dükkânlar da. Bu yüzden önce biraz dolanıp bakınmakta fayda var.

Ben aslında çam ağacının altı için örtü almak istiyordum ama beğendiklerimin fiyatı pahalıydı. Seneye AliExpress’ten alırım diye düşündüm ama AliExpress fiyatları da pek ucuz değilmiş. Fiyat sorduğum her satıcıya "Aman o ne öyle, internetten alırım." diye burun kıvırdığımda, indirim yapmamalarından anlamalıydım aslında :). Bu yüzden o işi seneye bıraktım, noel çorabı ve beğendiğim diğer şeyleri aldım.


Bu iki çorabı aynı dükkandan aldım. Küçük olan 10TL, büyük olan 20TL idi diye hatırlıyorum. Bu dükkandan bir de kanepelerin ya da cupcakelerin üzerine batırmak için ucunda Noel Baba olan kürdanlardan da aldım ama onların fotoğrafını çekmemişim :).


Bu çorap biraz daha ufak, yaptığım geyik lolilopları doldurmak için harika oldu :).



Bu çorap ise biraz büyük, ağaca astığımda güzel durmadı. Çam ağacının yanına ufak bir sehpa çektim, yanına bu çorabı astım, üzerinde de yılbaşı konseptli ıvır zıvırlarımı dizdim :).

Ağaç eteği olmayınca kablolar böyle ortada kalıyor :)
Babamın terlikleri de dekorasyona dahil.


Bu da kızak :). Yine bir Pinterest fikri. Alt kısmı baston şeker, Migros’tan almıştım, indirimdeydi 12'li kutu 6 küsür lira. Üzerindeki çikolatalar Merci, ama bu görüntüyü yaratabilecek herhangi çikolata kullanabilirsiniz. Kardan adam şeklindekiler ise IKEA’dan.

Eminönü'ndeki alışverişimin çoğunu Buldum isimli dükkandan yaptım. Çok güzel şeyler vardı, fiyatları da uygundu. İnternette aratınca bu isimde İstoç’ta bir mağazanın internet sayfası çıkıyor, aynı yer mi bilmiyorum. Tam olarak adresini de bilmiyorum aslında :), ama oralarda gezinince mutlaka fark edersiniz.





Şişeye giydirdiğim Noel Baba kıyafetinin şapkası da var. Bu fotoğrafta takmayı unutmuşum . Aslında bu şişe kıyafetlerinin farklı bir çeşidini AliExpress’ten almıştım. Ama o hala gelmeyince bunu da aldım. Tombul şişeler için çok uygun değil, Bailey’se giydirdim mesela, biraz zorladı ama Noel Baba’nın göbeği gibi durdu. Coca-Cola şişesine daha güzel oldu ama sanırım en iyi şarap şişelerinde duracak.
Şişe kıyafetinin şapkası :)

Baileys şişesi göbekli Noel Baba oldu





Sevimli Noel Baba kabı da bu dükkandan. İçine M&M’sleri ben doldurdum tabii ki.


Buldum’daki en dikkat çekici ürünler ise taçlar ve gözlüklerdi. Hepsi yılbaşı temalı olmak üzere bir sürü çeşit vardı. Ben en çok bu bacaya sıkışmış Noel Baba bacakları olan tacı ve şapkalı gözlüğü beğendim.  Şapka ve gözlükler 10-15 TL arasıydı diye hatırlıyorum, daha ucuz bile olabilirler.

976


167


Sağdaki ren geyikli süsleri başka bir dükkandan aldım. Kutunun içerisinde 4 tane var, fiyatı 10TL civarındaydı. Kardan Adam’lı süsü de nereden aldığımı hatırlamıyorum. Kalitesine göre fiyatı yine çok iyiydi. Çin’den gelen ürünlerde olan lekeler, bozukluklar hiçbirinde yok, gayet kaliteli görünüyorlar.


Ve son olarak da tüm dükkanlara göz atıp meydana çıktıktan sonra Hamdi Restoran sırasındaki plastikçilerden peçete baktım. Bu dükkanlarda her zaman çok hoş desenli peçeteler oluyor. Peçete koleksiyonu yapıyorsanız mutlaka bakın. Onların da teması yılbaşı olmuştu, böyle bir kutunun içi 9-10 farklı desende peçete ile doluydu. Paketi 3TL, ben şunları aldım:



Uygun fiyata böyle tatlı şeyler alabilince Eminönü methedilmeyi hak ediyor değil mi? :)

Mutlu Yıllar!


358, 976

4 yorum:

  1. Çok güzel yazmışsın ellerine sağlık❤️Bayılarak okudum💞Bu arada ben renkli_blogg(mürvet😀)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa merhaba canım :)
      Çok teşekkür ederim :) :**

      Sil
  2. Yıl 2023 yılbaşı şeysine bakarken sayfan önüme düştü, şu tarihte herşey inanılmaz değişmiş olsa da, fikir veren güzel sayfandan faydalandım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil